İsrailli Delegeler Suriye İçin ABD’de

İsrailli Delegeler Suriye İçin ABD’de
"Görüşmelerin ABD’nin kimyasal silah kullanarak kırmızı çizgiyi geçtiğini söylediği Suriye karşısında olası bir askeri harekata hazırlandığı dönemde yapılması dikkat çekti."

Üst düzey bir İsrail delegasyonunun Orta Doğu ve Suriye meselelerini görüşmek için Beyaz Saray'ı ziyaret ettiği bildirildi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice Pazartesi İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun baş ulusal güvenlik danışmanı emekli general Yaakov Amidror ile görüştü.

Görüşmelerin ABD'nin kimyasal silah kullanarak kırmızı çizgiyi geçtiğini söylediği Suriye karşısında olası bir askeri harekata hazırlandığı dönemde yapılması dikkat çekti. Şam bu iddiayı reddederek yüzlerce sivili öldüren saldırının silahlı gruplarca gerçekleştirildiğini söylüyor.

Siyonist rejim cumhurbaşkanı Şimon Peres de Pazar günü Suriye karşısında uluslararası operasyon çağrısında bulunmuştu. İsrail, ordusunu en üst düzey alarm halinde tutuyor.

Öte yandan, Haaretz gazetesi ABD ve Batılı müttefiklerinin Suriye karşıtı bir askeri operasyona girişebileceklerini ve müzakerelerin bu ortak operasyona hazırlık mahiyetinde olabileceğini yazdı.

Gazeteye göre delegasyona önderlik eden Amidror'a diplomatik güvenlik başkanı emekli Tümgeneral Amos Gilad, İsrail ordusu planlama birimi başkanı Nimrod Shefer, askeri istihbarat başkanı Itai Baron, dışişleri bakanlığı strateji dairesi başkanı Jeremy Issacharoff ve Şin Bet'ten önde gelen yetkililer eşlik etti.

İsrail'in Washington büyükelçisi Michael Oren'in de toplantıya katıldığı belirtiliyor.

ABD Ulusal Güvenlik Konsülü sözcüsü Caitlin Hayden yetkililerin toplantıda İran'ın nükleer enerji meselesini ve Mısır'daki istikrarsızlığı da ele aldıkalrını söyledi.

medyasafak.com