General Süleymani’ye Göre Batı, Siyonizm ve Gericiliğin Suriye ile Asıl Sorunu

General Süleymani’ye Göre Batı, Siyonizm ve Gericiliğin Suriye ile Asıl Sorunu
İslam Devrimi Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani: Suriye’nin Batı, Siyonizm ve gericilik nezdinde yarattığı gerçek sorun, Alevi azınlığın hakimiyeti ya da demokrasinin olmayışı değildir...

General Süleymani'ye Göre Batı, Siyonizm ve Gericiliğin Suriye ile Asıl Sorunu

 

İslam Devrimi Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani; Filistin, Lübnan ve Irak'ı son 15 senedeki değişimlerin esas mihveri olarak değerlendirerek “İslam Cumhuriyeti'nin benzersiz kazanımları ve İran'ın her üç mihverdeki belirleyici konumu düşmanların dahi kabul ettiği bir gerçekliktir” şeklinde konuştu.

 

General Süleymani, “İslam Dünyasının her bir noktasında demokrasinin uygulanması İslam Cumhuriyeti'nin faydasına ve Batı'nın aleyhinedir” diye devam etti.

 

General Kasım Süleymani “Suriye'nin Batı, Siyonizm ve gericilik nezdinde yarattığı gerçek sorun, Alevi azınlığın hakimiyeti ya da demokrasinin olmayışı değildir, gerçek şudur ki asıl mesele Batı ve gericiliğin, bölgedeki direnişin güçlü durumunun bunu Suriye devletine borçlu olduğunu bilmesidir” dedi.

 

Süleymani, “Bölge halklarının Amerikan, Siyonizm ve gericilik karşıtı enerjileri açığa çıkmaktadır ve bu gerçeklik İran'ın her geçen gün artan iktidar ve konumunun göstergesidir” dedi.

 

medyasafak.com