Suud Hanedanından Lübnan Halkına Özel Hediye

Suud Hanedanından Lübnan Halkına Özel Hediye
İstihbarat kaynaklarının Suudi yetkililere dayandırdıkları bilgilere göre, Lübnan’da hükümet kurulması şu ana kadar Bendar Bin Sultan tarafından engellendi, zira o Suriye’nin zafere ulaşmasını sağlayacak yeni bir hükümetin Beşar Esed’in düşmesinden önce iktidara gelmesini istemiyor.

Suud Hanedanından Lübnan Halkına Özel Hediye

 

İstihbarat kaynaklarının Suudi yetkililere dayandırdıkları bilgilere göre, Lübnan'da hükümet kurulması şu ana kadar Bendar Bin Sultan tarafından engellendi, zira o Suriye'nin zafere ulaşmasını sağlayacak yeni bir hükümetin Beşar Esed'in düşmesinden önce iktidara gelmesini istemiyor. Bender Bin Sultan, Lübnan  hükümetinden de  Suriye'deki mevcut rejimin yıkılması için teröristleri desteklemesini bekliyor, fakat Lübnan'ın buna razı olmadığını gördüğünden bu ülkeden bir şekilde intikam almayı planlıyor.

 

Güvenilir kaynaklar Suriye ordusunun Kalemun bölgesinde operasyonlara başlamasının ardından  Suudilerin de buna cevap vermek için kolları sıvadığını aktarıyorlar. Bu kaynaklara göre, Bender Bin Sultan bomba yüklü birkaç aracı özel  hediye olarak Lübnan'a gönderip  burada terörist saldırılar düzenleyerek ülkeyi çatışma ve kaos ortamına sürüklemeyi planlıyor. Ayrıca bu bombalı saldırıların yalnız Zahiye için değil bütün bölgeyi kapsayacak şekilde gerçekleştirileceği ve böylelikle bu ülkeyi de teröristler için bir sığınak haline getirmeyi hedeflediği belirtiliyor.

 

Bu kaynaklar, Bender Bin Sultan'ın Suriye Ordusunun Kalemun bölgesinde operasyon başlattığını öğrenmesinin onun hışmına ve uykularının kaçmasına sebep olduğunu belirtiyorlar. Zira Bander, Kalemun'un düşmesini Suud'un  yenilgisi olarak gördüğünden operasyonlar süresince Lübnan sınır kapılarının açık olmasını isteyerek  savaş alanına terörist, silah ve gıda malzemeleri geçişini sağlamayı hedeflemekte.

 

Bender ayrıca Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus'daki teröristleri silahlandırıp onlara her türlü desteği sağlayarak düzenli olarak ülkeye patlayıcı ve bomba yüklü araçları sokuyor.

 

medyasafak.com