“Hizbullah 2006’dan Bu Yana İnsansız Uçak ve Füze Kapasitesini 10 Kat Arttırdı”

“Hizbullah 2006’dan Bu Yana İnsansız Uçak ve Füze Kapasitesini 10 Kat Arttırdı”
"Hizbullah’ın elinde yaklaşık 60.000 roket ve füze var ve bu miktar 2006 Savaşı’ndaki sayının 10 katı. Savaş müddetini olabildiğince kısa tutmamız gerekiyor, zira İsrail’in cephe gerisi yoğun saldırıya maruz kalacak."
“Hizbullah 2006’dan Bu Yana İnsansız Uçak ve Füze Kapasitesini 10 Kat Arttırdı”

Siyonist rejim ordusu askeri istihbarat araştırma birimi başkanı General Itay Baron Knesset’in Dış İlişkiler ve Savaş Komitesine hitap ederek Hizbullah’ın insansız uçaklar ve denizden havaya füzeler geliştirmekte olduğu uyarısını yaptı.

Baron, “Hizbullah, Hamas ve Suriye hep birlikte İsrail’in askeri ve teknolojik üstünlüğünü zedelemek ve İsrail’in zayıf tarafına, yani cephe gerisine (sivil bölgelerini) zarar vermeye çalışıyor. Her üçü de İsrail’in sivil nüfusunu eritecek askeri sistemler inşası ile meşgul. Bir taraftan da İsrail saldırılarını etkisiz hale getirme yeteneklerini arttırmak için bol miktarda roket ve füze ile teçhiz ediyorlar kendilerini” şeklinde konuştu.

Baron milletvekillerine “Hizbullah saldırı amaçlı insansız uçaklar edinirken, bir yandan da denizden havaya ve karadan havaya füzeler, patlayıcılar ve kamuflaj maddeleri elde etti” açıklamasını yaptı.

General Baron şöyle devam etti: “İran’ın elinde İsrail’i vuracak 450 füze bulunuyor. Suriye’nin elinde de menzili 70 ila 700 kilometre arasında değişen 3000 roket ve füze var. Suriye’nin füzeleri çok dakik değil ama Rus yapımı karadan havaya savunma sistemleri teknolojik olarak çok gelişmiş.”

İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Yair Naveh ise aynı gün “Hizbullah’ın elinde yaklaşık 60.000 roket ve füze var ve bu miktar 2006 Savaşı’ndaki sayının 10 katı. Savaş müddetini olabildiğince kısa tutmamız gerekiyor, zira İsrail’in cephe gerisi yoğun saldırıya maruz kalacak. Bunu başarmamız için özel vuruşlara ve kara füzelerine dayanmalıyız. Hedefimiz düşmanın silah altyapısını, komuta ve kontrol karargâhlarını vurmak” demişti.

medyasafak