Chossudovsky: “Suriye Muhalefeti İçinde Batı Yandaşı Paramiliter Güçler Var”

Chossudovsky: “Suriye Muhalefeti İçinde Batı Yandaşı Paramiliter Güçler Var”
"Küresel Araştırmalar Merkezi Başkanı Michel Chossudovsky, ABD BM temsilcisi Susan Rice’ın Rusya ve Çin’in ellerinin kanlı olduğunu söylemesinin yanlış bir söz olduğunu dile getirdi."
Chossudovsky: “Suriye Muhalefeti İçinde Batı Yandaşı Paramiliter Güçler Var”

Suriye’nin NATO destekli ateşkesin bir parçası olarak Suriye’nin askeri operasyonları durdurmasıyla, Batı güçleri, hükümetin ateşkesi sürdüreceğine dair güvenleri olmadığını dile getirdiler.

Küresel Araştırmalar Merkezi Başkanı Michel Chossudovsky, ABD BM temsilcisi Susan Rice’ın Rusya ve Çin’in ellerinin kanlı olduğunu söylemesinin yanlış bir söz olduğunu dile getirdi.

RT haber merkezine verdiği demeçte “Asıl elinde kan olan NATO’dur” dedi Chossudovsky. “ABD’nin ellerinde hiç kan yokmuş. Neden? Çünkü 2011 Mart başlangıcından beri silahlı bir ayaklanmayı desteklediler. Bu bilinen ve belgelenmiş bir şeydir ki, şu sözde muhalefet aslında Batı askeri ittifakı tarafından desteklenen yandaş bir askeri oluşumdur.”

Chossudovsky sözlerinin devamında, elimizde sivil kayıpların birçoğunun silahlı muhalifler ve paramiliter kuvvetlerce ilintili olduğuna dair çok sağlam deliller var şeklinde konuştu.

Chossudovsky NATO ülkelerinin ikiyüzlü duruşlarına da dikkat çekti.

“Bir tarafta Suriye yönetimi var, diğer tarafta da aslında NATO’nun ayakçı askerleri. Diğer bir deyişle, NATO isyancıları destekliyor ve aynı zamanda uluslararası kamuoyunun bir parçası olmak isteyen NATO ülkeleri barış planı simsarlığı yapıyorlar” diye kaydetti.

Chossudovsky “Batı’nın ateşkesin başarısız olmasını dilediğini” dile getirdi.

Ünlü analist, sözlerinin devamını, “Batı ateşkesle ilgilenmiyor. Onlar başından beri rejim değişikliği istiyorlardı, diğer bir ifadeyle, yönetimi devirmek ve ülkeyi istikrarsızlaştırma niyetindeydiler” diye sürdürdü.

Siyaset analisti Lajos Szaszdi ise “ABD, Körfez ülkeleri ve Türkiye, Kofi Annan tarafından yürütülen BM destekli barış planının başarısız olmasını tercih ediyorlar” diyor.

Szaszdi RT haber merkezine verdiği demeçte “Bu ülkelerin kendilerine ait bir ajandaları olduğunu ve mevcut hükümetle bir barış yapma niyetinde olmadıklarını” dile getirdi.

Szaszdi, ülkenin Türkiye sınırında meydana gelen son şiddet olaylarıyla birlikte bölgedeki durumun giderek çabuk değişebilir bir hal aldığını söyledi.

“Bu çok tehlikeli bir durum. Türkiye nasıl olaya uluslararası bir boyut kazandırıp, NATO’yu da dâhil edebileceğini düşünüyor. Tabii biz bu tehdit karşısında çok dikkatli olmalıyız çünkü eğer muhalifler gelecek sefer Almanya’nın 1939 Eylül’ünde Polonya’ya karşı yaptığı gibi bir provokatif olay yapabilir, uluslararası müdahaleyi tetiklemek için Özgür Suriye Ordusu mensupları kendilerini Suriye ordusu gibi gösterebilirler.”

Szaszdi, Türkiye’nin muhaliflere sağladığı silahların sonunda on yıllardır Türkiye’ye karşı verdikleri mücadeleyi canlandıran Kürtlerin ellerine düşebileceğini de öne sürdü.

medyasafak