"El Müstakbel Partisi: Silahlar, Eğitimler ve Binlerce Savaşçı – 2"

"El Müstakbel Partisi: Silahlar, Eğitimler ve Binlerce Savaşçı – 2"
"Kaynaklar, Müstakbel’in sahip olduğu hafif, orta ve ağır silahlar arasında RPG’ler, BKC’ler, “14.5 makinalı tüfekler” ve “82 mm havan topları”, dahası Siyonist malı Anerga mermileri ve gece görüş dürbünlü sniper’lar olduğunu belirtiyorlar."

El Müstakbel Partisi: Silahlar, Eğitimler ve Binlerce Savaşçı – 2

İsraa al-Fass

El Menar

Bir diğer eski El Müstakbel (Gelecek) Partisi kadrosu, Arap Hareketi Partisi'ni yönetmek üzere ayrılıncaya kadar Müstakbel'e çok sıkı şekilde bağlı kalan, ayrıldıktan sonra da eski partisiyle, özellikle Tarik el Cedide bölgesinde yakın komşu kalmaya devam eden Şakir el Bercavi.

Berkayel ve Uyûn el Semek'teki Eğitim Kampları

El Manar web sitesinin kendisiyle yaptığı özel bir röportajda Bercavi, 21 Mayıs 2012 günü erken saatlerde Tarik el Cedide bölgesinde yaşanan son çatışmalarda binlerce savaşçı gördüğünü ve bu savaşçıların, güvenlik sistemlerinin Müstakbel Partisi'yle bağlantılı olduklarını ortaya koyduğu operasyon komuta merkezi tarafından yönetildiğini söyledi. Bercavi ayrıca savaşçıların Akkar'ın kuzeyindeki Berkayel köyünde, kampın geç şekilde kapatıldığı tarihe kadar Müstakbel Partisi'nin askeri yetkilisi Amid Hammud tarafından eğitildiğinden bahsetti.

Bercavi'nin verdiği bilgiler, El Manar web sitesinin Kuzey'deki kaynaklardan edindiği, eğitim operasyonlarının Berkayel'den Uyûn el Semek'e taşındığı ve Hammud'un eğitimleri burada şahsen denetlediği şeklindeki başka ifadelerle örtüşüyor. Şunu da belirtmek gerekiyor ki, Müstakbel Uyûn el Semek'i bir sayfiyeden askeri bölgeye dönüştürdü ve giriş yasağı getirdi; ayrıca kendi kontrolü altına aldığı hastanelerde yaralı sözde “Özgür Suriye Ordusu” militanları tedavi ediliyor ve sorumluluğun Müstakbel destekçisi Lübnan Enformasyon Şubesi'ne ait olduğu bu hastanelere de giriş yasağı getirildi. Bunların arasında Ebu Samra bölgesindeki Dar ez-Zehra ve Dar eş-Şifa hastaneleri de bulunuyor.

“Eski Gelecekçi”nin anlattıklarına geri dönecek olursak, Bercavi, El Manar web sitesine Müstakbel üyelerinin eğitim operasyonlarının 7 Mayıs olaylarından iki yıl önce başladığı bilgisini verdi. Ayrıca bu operasyonların bir kısmının Lübnan dışında, Ürdün, Fransa ve İngiltere'de gerçekleştirildiğini ortaya koydu… Bunların dışında Saad Hariri'nin güvenlik takımından 600 üyenin bu operasyonlara katıldığını ve Beyrut'ta bir Fransız eğitmen tarafından kontrol edildiklerini belirtti.

Dışarıda eğitim alanlar, Beyt el Vasat (merkez ev), Kraytem ve Meydan'ın korunmasından sorumlular. Arap Hareket Partisi\'nin lideri, Beyt el Vasat'ta cephane dolu üç konteyner olduğunu, bunlardan bazılarının kendisinin Tarik el Cedide bölgesindeki ofisine karşı saldırıda kullanıldığını ekledi.

Kaynaklar, Müstakbel'in sahip olduğu hafif, orta ve ağır silahlar arasında RPG'ler, BKC'ler, “14.5 makinalı tüfekler” ve “82 mm havan topları”, dahası Siyonist malı Anerga mermileri ve gece görüş dürbünlü sniper'lar olduğunu belirtiyorlar.

Kısa süre önce Cebel Muhsin (Muhsin Dağı) ve Tabbene mahalleleri arasında yaşanan çatışmalarda Müstakbel militanları altı saat içinde Cebel'e 300 civarında “82 mm havan topu” fırlattı ve bu, partinin elindeki stok miktarları hakkında merak uyandırdı.

Bercavi, Müstakbel'in silah edinme yoluyla ilgili olarak da, öncelikli kaynağın karaborsa olduğunu, ikinci kaynağın ise Kuzey'deki güvenlik kaosu sonrasında silah kaçakçılığı operasyonlarına açık hale gelen deniz olduğunu söyledi.

Amid Hammud… Müstakbel'in Askeri Yetkilisi

El Manar websitesinin elindeki bilgiler, Müstakbel Partisi'nin Lübnan Ordusu tarafından el konulan silah yüklü “Lütfallah 2” gemisinin doğrudan sorumluluğunu taşıdığını gösteriyor. Daha fazla ayrıntıya girildiğinde, Amid Hammud'un Samir el Mısri ile birlikte Katar'ı ziyaret ettiği, ikisinin burada destek ve para temin ettikten sonra Libya'ya gidip burada pazarlık yaptıkları ve silahları satın aldıkları görülüyor.

Amid Hammud kimdir?

Hammud, Lübnan ordusundan emekli bir eski albay. El Müstakbel'in Kuzey'deki silahlı çetelerinin sorumlusu. Bercavi'nin anlattığına göre Hammud, Vissam el Hasan ve Abdül Arab ile bağlantılı ve Beyrut'taki silahlı çeteleri denetleyen ve Ahmed Hariri'den talimatlar alan Mahmud el Cemal'in dengi. Kuzey'deki kaynaklar ise, Hammud'un yalnızca Kuzey'in değil, bir bütün olarak El Müstakbel Partisi'nin en üst düzey askeri yetkilisi olduğuna ve Kuzey'deki Gelecek'çi milletvekilleri ve parti kadrolarıyla teması olmasa da, Parti liderleri Saad ve Nadir Hariri ile doğrudan temas halinde olduğuna işaret ediyor.

Her iki kaynak da, Hammud'un yaptıklarının Halid Daher'in mezhepçi kışkırtmalarını on kat aştığı konusunda ortaklaşıyor.

Kuzey kaynakları, ilişkide olduğu kişilerin Selefi hareketinden olduğunu ve Müstakbel Partisi'ne yakın olduklarını gösteriyor. Bu kişilerin arasında Rabih Daher (Halid Daher'in kardeşi), Muhammed Halef ve iki Gelecekçi lider olan Mazen Muhammed ve Amer Ureyc de var. Hammud ve bağlantılı olduğu kişilerin fikirsel gerilimleri büyük ölçüde arttırdığını belirtmekte fayda var. Hammud ayrıca direnişi destekleyen aileleri kendi grubuna çekmek için giderek daha fazla ziyaret etmeye başladı.  

Müstakbel adına, Kuzey'de bir İslam emirliği kurma, hatta “Beyrut'un Güney banliyösünün (Dahiye) muadili bir Kuzey banliyösü” oluşturma yollarını aradığı şeklinde beyan veren Hammud, utanmaktan nasibini almamış.

Bazı kuzeyliler web sitemize, Müstakbel'in siyasi muhaliflerinin, amacı onları kuzey bölgesinden atmak ve bütün bölgenin kontrolünü ele geçirmek olan pek çok tehlikeye maruz kaldıklarını aktarıyorlar. Bunlardan biri olan Şeyh Hişa Menkara kendisiyle bölgedeki silahlı üyeler arasındaki son çatışmanın arkasından sorumlusu olduğu camiyi terk etmek zorunda kaldı; bundan sonra caminin sorumluluğunun devredildiği Fetva Konseyi, camiden bazı bireylerin lehine olacak şekilde elini çekti. Bu bireylerin kullandığı dini söylem, El Müstakbel'in ifade edilen amaçlarına hizmet eden türde.

medyaşafak