İmam Hamenei: Holokost Söz Konusu Olunca İfade Özgürlüğünü Umursamazlar

İmam Hamenei: Holokost Söz Konusu Olunca İfade Özgürlüğünü Umursamazlar
“Dünyanın farklı ülkelerinde emperyalizme yönelik her türlü saldırının önü güç kullanımına başvurmak pahasına alınırken, İslamî mukaddesata yönelik saldırıların engellemesinin ifade özgürlüğüne aykırı olduğuna kim inanır?”
Holokost Söz Konusu Olunca İfade Özgürlüğünü Umursamazlar, İslamî Mukaddesata Saldırıysa Serbesttir!

Başkomutan Ayetullah Hamanei, dün düzenlenen Nuşehr İmam Humeyni Deniz Harp Akademisi Mezuniyet ve Terfi Töreni’nde yaptığı konuşmada Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.a) nurani şahsiyetine yönelik saldırıya değinerek şöyle konuştu: “Halklar, İslam karşıtı emperyalist ve Siyonist siyasetlere aşina oldular ve Amerika ile bazı Avrupa ülkelerini işaret ettiler. Bu ülkelerin liderleri bu saçma sapan girişimlerin önünü alarak pratikte bu büyük suça ortak olmadıklarını kanıtlamalıdırlar.”

Büyük İran milleti ve coşkulu İslamî uyanış hareketi karşısında İslam düşmanlarının geri kalmışlık duygusuna kapıldıklarını belirten İslam İnkılâbı Rehberi Ayetullah Hamanei, “Bu, İslam ümmetinin düşmanlarının son olaydaki gibi çılgınca işlere girişmelerine sebep olmuştur” diye konuştu.

Bu son olayın tarihin kalıcı ibret derslerinden biri olacağını ifade eden Ayetullah Hamanei, “Emperyalist düzenlerin liderleri bu olayı kınamaktan kaçınmakla ve bu büyük suç bağlamında üzerlerine düşen görevi yerine getirmemekle kalmıyor olayla herhangi bir ilgilerinin olmadığını iddia ediyorlar” dedi.

İslam İnkılâbı Rehberi Ayetullah Hamanei şöyle konuştu: “Biz onların bu suçla ilgilerinin bulunduğunu ispatlama peşinde değiliz. Tutumları dolayısıyla Amerikalı ve Avrupalı siyasetçiler dünya kamuoyunda suçlu duruma düşmüşlerdir ve kendilerini sözle değil uygulamayla bu ağır suçun yükü altından kurtarmalıdırlar.”

Emperyalist sistemdeki İslam karşıtı eğilimlere de değinen Ayetullah Hamanei, “Bu eğilimleri yüzünden müstekbirler İslam’a ve mukaddesata yönelik saldırıların önünü almadılar ve almayacaklar” diye konuştu.

Amerikalı ve Batılı makamların “İslam karşıtı söylem ve eylemleri yasaklamak düşünce özgürlüğüyle çelişir” yönündeki açıklamalarının birer yalandan ibaret olduğunu ifade eden Ayetullah Hamanei birkaç realiteyi örnek göstererek görüşünü destekledi.

Emperyalizmin ilkelerine yönelik her türlü saldırıyı engellemek için belirlenen Batı’daki kırmızıçizgiler bu realitelerden bir tanesidir.

İslam İnkılâbı Rehberi Ayetullah Hamanei konuşmasında, “Dünyanın farklı ülkelerinde emperyalizme yönelik her türlü saldırının önü güç kullanımına başvurmak pahasına alınırken, İslamî mukaddesata yönelik saldırıların engellemesinin ifade özgürlüğüne aykırı olduğuna kim inanır?” diye sordu.

Başkomutan Ayetullah Hamanei konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birçok Batı ülkesinde kimse şüpheli Holokost (Yahudi soykırımı) meselesini tartışma cesaretinde bulunamıyor. Veya kimse emperyalizmin ahlak dışı siyasetleri, örneğin eşcinsellik hakkında bir şey yazamıyor. Nasıl oluyor da böyle durumlarda ifade özgürlüğü kimsenin umurunda olmuyor da İslam ve İslamî mukaddesata saldırı söz konusu olunca ifade özgürlüğü yalanı adı altında her şey serbest olabiliyor?”

Amerika’yı “diktatör terbiyecisi” diye niteleyen İslam İnkılâbı Rehberi Ayetullah Hamanei, Amerika’nın onlarca yıl hiç çekinmeden Mısır’da Hüsnü Mübarek’i, İran’da Muhammed Rıza Pehlevi’yi ve bölgedeki diğer diktatörleri himaye ettiğini hatırlatarak şöyle konuştu: “Bu kapkara karneyle Amerika nasıl demokrasi taraftarlığına ve özgürlük hamiliğine kalkışabilir?”

Çeşitli ülkelerde Amerikan elçiliklerine yönelik düzenlenen mitingleri “halkların emperyalist ve Siyonist siyasetlere duyduğu nefretin göstergesi” sözleriyle niteleyen Ayetullah Hamanei, “Halkların kalbi Amerika’ya karşı öfkeyle dolu; bu yüzden son olayda olduğu gibi bir çatlak bulduklarında bu öfke ve nefreti dışa vuruyorlar” diye konuştu.

İslam İnkılâbı Rehberi Ayetullah Hamanei konuşmasının sonunda şunları kaydetti: “Kuşkusuz İslam güneşi, müstekbirler ilahî dine karşı koydukları müddetçe, her zamankinden çok daha parlak ışıyacak ve zafer İslam ümmetinin olacaktır.”

medyaşafak