"Bender bin Sultan’ın Şebekesi Suriye’ye Göndermek Üzere Milis Topluyor"

"Bender bin Sultan’ın Şebekesi Suriye’ye Göndermek Üzere Milis Topluyor"
Perşembe günü El Âlem Haber Kanalı’na konuşan Abdülhalık Faruk, “Bender bin Sultan’a bağlı örgüt “özgürlük ve İslam ülkesi” sloganı altında dünya çapında ücretli milis topluyor ve bu milisleri Suriye’ye gönderiyor” diye konuştu.

Mısırlı Siyasetçi: Bender bin Sultan'ın Şebekesi Suriye'ye Göndermek Üzere Milis Topluyor

Nil Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Abdülhalık Faruk, Suriye içişlerine dışarıdan yapılan müdahaleyi ve Suudi Arabistan Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Bender bin Sultan'a bağlı istihbarat şebekesinin “özgürlük ve İslam ülkesi” sloganı altında ücretli milis toplayarak Suriye'ye göndermesini kınadı.

Perşembe günü El Âlem Haber Kanalı'na konuşan Abdülhalık Faruk, “Bender bin Sultan'a bağlı örgüt “özgürlük ve İslam ülkesi” sloganı altında dünya çapında ücretli milis topluyor ve bu milisleri Suriye'ye gönderiyor” diye konuştu.

Faruk şunları kaydetti: “Suriye'de siyasî düzende reform yapılmasına yönelik talepler başlangıçta meşru ve haklıydı. Ancak bölgesel ve uluslararası güçlerin sürece müdahalesi durumu değiştirdi ve kriz bölgesel bir hal aldı; öyle ki bazı Arap ülkeleri, Suriye'de kargaşa çıkaracak silahlı milisleri himaye etmeye başladı.”

Gazze krizinin Batı'nın ikircikli tavrını bir kez daha açıkça ortaya koyduğunu ifade eden Faruk, “Bazı Arap ülkeleri, özellikle Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri aylar öncesinden özgürlük çığırtkanlığı yapmaya başlamışlardı ve Suriye'deki olaylardan dolayı hıçkırarak ağlıyorlardı. Fakat bu ülkelerden hiçbirinin Siyonist rejimin Gazze'de Filistin halkına uyguladığı zulüm karşısında tek bir söz dahi söylemediklerini görüyoruz” diye konuştu.

Nil Ekonomi ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Abdülhalık Faruk, “Uluslararası muhataplardan bir kısmının Amerika ve İsrail'in menfaatleri doğrultusunda Suriye meselesine müdahil olduğunu görüyoruz. Bundan zarar görecek olan Suriye halkı ve Suriye'nin ulusal çıkarlarıdır” dedi.

Medyaşafak