Cartalucci: Suriye İnsan Hakları Cephesi AB Beslemesi Bir Sahtekârlıktır

Cartalucci: Suriye İnsan Hakları Cephesi AB Beslemesi Bir Sahtekârlıktır
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi olarak isimlendirilen şey hakikatte tek kişilik bir takımdır. Kurucusu, Suriye’den 13 yıl evvel kaçan 42 yaşındaki Rami Abdurahman kurumunu bu kasvetli şehirdeki (Converty, İngiltere) sıradan bir meskûn cadde üzerindeki yarı müstakil kırmızı tuğlalı bir evden yönetiyor.

Tony Cartalucci 


Gerçekte, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi İngiltere'nin kırsalındaki evinden Rami Abdurrahman tarafından yönetilen saçma bir propaganda cephesi olarak uzun zaman önce bilinir oldu.


Aralık 2011 tarihli, “Coventry, Suriyeli meşhur aktivist için alışılmadık bir yurt” başlıklı Reuters makalesine göre, Abdurahman sözde “Suriye muhalefeti”nin bir üyesi olduğunu kabul ediyor ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın zorla uzaklaştırılmasını istiyordu.


Demokrasi yanlısı faaliyet sebebiyle Suriye'deki hapishanedeki üç kısa dönemin ardından Abdurrahman uzun bir dördüncü cezaevi dönemi korkusuyla 2000 yılında İngiltere'ye geldi.


Abdulrahman, “İngiltere'ye Hafız Esad'ın öldüğü gün geldim ve Beşar Esad gittiğinde döneceğim”, dedi, Beşar'ın babasını ve selefini anarak.


İnsan geçmiş iki yıl boyunca güvenilmez, tehlikeli, önyargılı bu bilgi kaynağının farkına varamayabilirdi. Onun “Gözlemevi” Batılı medyadan taşan sonsuz propaganda sağanağı için tek enformasyon kaynağı olarak hizmet etti. Belki en kötüsü, Birleşmiş Milletler'in bu tehlikeli, saçmalığı belli propaganda kaynağını çeşitli raporları için temel olarak kullanmasıydı –en azından New York Times yakın zamandaki “Suriye İç Savaşı'nın Zayiat Hesabı'nın Ardındaki Çok Meşgul Adam” başlıklı makalesinde bunu iddia ediyor.


New York Times sayıları itiraf ediyor: 


Washington'daki askeri analistler savaşın seyrini ölçmek için onun (açıkladığı) Suriyeli ve isyancı askerlerin ceset sayısını izliyor. Birleşmiş Millerler ve insan hakları organizasyonları muhtemel savaş suçları yargılamasında delil olması için onun sivil ölümleri beyanlarına hücum ediyorlar. New York Times dahil olmak üzere, büyük haber organizasyonları onun zayiat rakamlarını iktibas ediyor.


Yine de, onun bu vahşi iç savaştaki merkezi rolüne rağmen, görkemli bir şekilde Suriye İnsan Hakları Gözlemevi olarak isimlendirilen şey hakikatte tek kişilik bir takımdır. Kurucusu, Suriye'den 13 yıl evvel kaçan 42 yaşındaki Rami Abdurahman kurumunu bu kasvetli şehirdeki (Converty, İngiltere) sıradan bir meskûn cadde üzerindeki yarı müstakil kırmızı tuğlalı bir evden yönetiyor.


New York Times kendisi açıklamayı reddetse de, Abdurrahman'ın faaliyeti doğrusu Avrupa Birliği ve bir “Avrupalı ülke” tarafından finanse edildiğini ilk kez açığa çıkardı.


Çatışma hakkındaki raporlama için asgari ihtiyaçları, iki giyim mağazasından gelen paranın yanında Avrupa Birliği'nden ve söylemeyi reddettiği bir Avrupalı ülkeden sağlanan küçük nakit yardımı ile karşılanıyor.


Abdurrahman o “Avrupalı ülke”yi söylemeyi reddederken, bu ülkenin İngiltere'nin ta kendisi olduğu şüphe götürmüyor. Dışişleri Bakanı William Hague'ya doğrudan ulaşan birisi olarak Abdurrahman'ın Londra'daki Dışişleri Bakanlığı'nda birçok kez toplantı yaptığı belgelenmiştir. New York Times, Abdurrahman'ı hükümet karşıtı faaliyetleri sebebiyle on yılı aşkın bir süre evvel Suriye'den kaçtıktan sonra Coventry'de yerleştirenin gerçekte İngiliz hükümeti olduğunu ortaya çıkarıyor.


2000 yılında iki dost tutuklandığında Abdurrahman, kendisini İngiltere'ye kaçırması için bir insan kaçakçısına ödeme yaparak ülkeden kaçtı. Hükümet onu kısa bir voltanın ardından hoşlandığına karar verdiği Coventry'a yerleştirdi.


Abdurrahman bir “insan hakları aktivisti” değildir. Ücretli bir propagandacıdır. Irak savaşı boyunca ve Batı'nın Libya'da daha yakınlardaki ahlaksızlığında sadece değişmeyen propaganda şamatası ve kasten tahrif edilmiş istihbarat raporları ile özellikle Batı'nın hegemonik planlarını haklı çıkarmak için Washington ve Londra'ya ilticaları sağlanan ahlaksız dansözler, gönüllü yalancılar ve hainler topluluğundan farklı değildir.


Adı kötüye çıkmış, şimdi Irak'ın kitle imha silahları suçlamalarını uydurmakla açıkça böbürlenen, “Falsolu Top” kod adlı Iraklı sığınmacı/ ajan Rafiz el Cenabi dahil olmak üzere, Abdurrahman'ın çağdaşları nihayetinde, binlerce Batılı asker dahil, bir milyonun üzerinde hayata mal olan ve Irak'ı bu günkü hengame içinde bırakan, Batı'nın 10 yıl boyunca süren savaşına sebep oldular.  Daha az bilinen, Bingazi'de Batı yanlısı bir insan hakları şamatası kuruluşu oluşturan ve şimdi geçmişe bakarak, Libyalı lider Muamer Kaddafi'nin Libya halkına zulümleri masalları NATO'nun askeri müdahale uyarısı sonrası aranılması için uyduruldu, diye açıkça böbürlenen Dr. Süleyman Bouchuiguir de var.


Irak ve Libya'ya benzemeyen bir şekilde, Batı Suriye'ye askeri müdahalede kategorik olarak başarısız oldu ve halk sözde “demokrasi yanlısı isyancılar”ın gerçekte Batı'nın yıllardır silahlandırdığı El Kaide bayrağı altında savaşan mezhepçi aşırıcılar olduğunu fark ettikçe, (Batı'nın) örtülü savaşı da ortaya çıkmaya başladı. Bu, “Suriye İnsan Hakları Gözlemevi” maskaralığı da ortaya çıkıyor. The New York Times'ın bölgesiyle sınırlı okuyucularını, Rami Abdurrahman'ın halka lüzumsuz bir savaşı satan Wall Street ve Londra kurumsal-finansör elitlerinin yardımcısı olan bir diğer "Falsolu Top"tan başkası olmadığına ikna etmesi mümkün görünmüyor.



Yazar Hakkında:

Tony Cartalucci Bangkok'tan bir jeopolitik araştırmacısı ve yazardır. Yazıları Alternative Thai News ve LocalOrg dahil olmak üzere birçok alternatif medya sitesinde yayımlandı. Yazıları Güneydoğu Asya perspektifinden dünya olaylarını ele aldığı kadar gerçek özgürlüğün anahtarlarından birisi olan kendi kendine yeterliliği de teşvik ediyor.


medyasafak.com