"Boston Olayı Dikkatleri Bush ve Obama’nın Suçlarından Uzaklaştırıyor"

"Boston Olayı Dikkatleri Bush ve Obama’nın Suçlarından Uzaklaştırıyor"
Bir analist, Boston bombalamasının bir yanıltma harekâtı olduğunu ve ABD’de iktidarda bulunanların bunu, Obama’nın suç dosyasını gizlemek ve hak ve özgürlükleri kısıtlayan bir beyannameyle topluma darbe vurmak için kullandığını söyledi.

Press TV


Bunun arka planında, ABD'nin Boston şehrinde düzenlenen maraton sırasında patlayan bomba 3 kişinin ölümüne ve 170'ten fazlasının yaralanmasına neden oldu. İki şüpheli medyanın dikkatini çekti. Bunlardan biri polise girdiği çatışmada öldürüldü. İkinci şüpheli kaçtıktan sonra yakalandı ve şimdi hastanede konuşamadan, kritik bir durumda yatıyor. Boston bombalaması şüphelilerinin babası, bir röportajda oğlunun patlamadaki rolünü inkâr etti, anneleri ise oğullarının ABD gizli servisi tarafından kullanıldığını söyledi.


Press TV bu konu hakkında, Info Wars.com sitesinden Alex Jones'la bir röportaj yaptı. Aşağıda bu röportajın yaklaşık bir çözümlemesi sunulmaktadır. 

Press TV: Bu konudaki görüşünüzü soracağım. Çok fazla bilgi geliyor ve çelişkiler de var. Durum hakkında ve genç adamların babasının söyledikleri hakkındaki görüşünüz nedir?

Jones: Eğer eski istihbarat operasyonlarını inceler ve Batılı hükümetlerin daha önce bunu nasıl yaptığına bakarsanız, bunun klasik bir yanıltma harekâtı, klasik bir kendi kendini yaralama, tertip edilmiş bir olay olduğunu görürsünüz.

1995'teki Oklahoma City bombalamasına bakarsanız, bunun açıkça tertip edildiğini görürsünüz ve ben bunu derinlemesine incelemiştim.   

Bunlarda kullanılan birçok insan vardı ve bazı grupların bir oyunda yer aldığı düşünülüyordu. Boston maratonunda da bir oyun olduğunu biliyoruz; orada Savunma Bakanlığı personeli ve siyah sırt çantalarıyla etrafta dolanan yükleniciler vardı. Öyle ki, polis şüpheli bir şeyler gördüğü zaman bomba artık durdurulamazdı.  

Birkaç gece önce kullanılan kişilerin yüzü gösterildikten sonra her ikisinin de öleceğini öngördüm – biri öldürüldü ve şimdi diğeri kritik bir durumda.


Eğer birileri bunun eğitimini almamışsa gerçekten ne olduğunu anlamak zordur, ama incelediğiniz zaman…


Press TV: ABD hükümetinin bu durumda böyle bir yanıltma harekâtı düzenlemek istemesinin nedenleri ne olabilir?


Jones: Kongre Komitesi önceki gün George W. Bush ve Barak Obama'nın savaş suçları ve dünya çapındaki işkence kamplarında süregiden işkence nedeniyle suçlu olduğuna hükmetmişti; bu New York Times'ta bile çıkmıştı. Dikkatleri buradan uzaklaştırmak istiyorlar.

 
Böylece dikkati başka tarafa yöneltirken, güvenlik devletinin ülke çapında kontrol noktaları ve gerçek türde hafif olağanüstü hal kanunu hazırlamasına izin veriliyor.

Bu yaşanan, bir yanıltma harekâtının tüm ayırt edici özelliklerini taşıyor. Bombanın patladığı yerin etrafında dolanan ve bombalar patlamadan bir dakika kadar önce ortadan kaybolan yüklenicilerin yüzlerce fotoğrafına ve videolarına sahibiz.


Ve FBI'ın da, insanları gidip bombalama eylemi gerçekleştirmeye provoke etmek ve aynı zamanda insanlara komplo kurmakla geçen uzun bir tarihi var.

Press TV: Daha önce bahsettiğiniz türden çeşitli yanıltma harekâtlarını biliyoruz. Bunun ortaya çıkacak bir şey olduğunu, ABD'deki ortalama Amerikalının bunun bir yanıltma harekâtı olduğunu anlayacağını düşünüyor musunuz?

Jones: Evet. Konuştuğum Amerikalıların çoğu bunun tertip edilmiş bir olayın bütün işaretlerini taşıdığını hâlihazırda anlıyor. Sorun şu ki, iktidar yapıları kontrole sahip olduğu için hiç kimse adalet önüne çıkarılmayacak ve bunu Anayasa'nın Haklar Bildirgesi'ni ortadan kaldırmak için kullanacaklar. Dün de internet sansürü beyannamesiyle darbe vurmak için kullandılar.  

Dolayısıyla bunu birçok nedenle kullanıyorlar ve aynı zamanda Boston şehrini kontrol altına almak için de kullandılar – şehir olağanüstü hal altına girdi, böyle bir şey hiç olmamıştı. Bütün bunlar polis devletinin iktidarı ele geçirmesi ve Hitler'den Clinton'a kadar, hükümetler tarafından tertip edilen yanıltma harekâtları ile bağlantılıdır.
 

medyasafak.com