Ayetullah Nemr: Herkese Selam ve Teşekkürler / Yolunuzu Sürdürün

Ayetullah Nemr: Herkese Selam ve Teşekkürler / Yolunuzu Sürdürün
Şiaonline sitesi Ayetullah Nemr'i ziyaret eden akrabalarının gözlemlerini aktardı...
Ayetullah Nemr: Herkese Selam ve Teşekkürler / Yolunuzu Sürdürün

Ayetullah Nemr’in akrabalarından biri Arabistan’daki Şiaonline muhabirine yaptığı açıklamada “Suud devlet bakanlığı önceki gün Ayetullah Nemr’in ailesi ile temas kurarak ‘Eğer Şeyh ile görüşmek istiyorsanız hazırlıklı olun’ çağrısı yaptılar, ancak aile olumsuz cevap verdi” dedi.

Bu kişi şöyle devam etti: “Devlet görevlileri bir kez daha temas kurdular ve bu kez Ayetullah Nemr’in ailesini Şeyh ile görüşmesi için bir temsilci göndermeye zorladılar. Bunun üzerine Ayetullah Nemr’in kardeşlerinden ikisi, amcaoğullarından iki kişiyle birlikte Şeyh’i ziyarete gittiler.”

“Aile üyeleri Şeyh’in bulunduğu mekâna vardıklarında Âl-i Suud’un güvenlik görevlileri şaşkınlıkla ‘Teysir Nemr -bu haftaki Cuma namazını ağabeyinin yerine kılan kardeşi- niçin aranızda değil?’ diye sordu. Öyle görünüyor ki Şeyh Teysir’i tutuklamayı planlamaktaydılar.”

Söz konusu haber kaynağı buluşmayı şöyle anlatıyor: “En sonunda bu kişileri Şeyh Nemr’in yanına getirdiler. Saat sabahın dokuzu idi. Ayetullah Nemr’in ayağının sargıda olduğunu ve 3 dişinin de kırıldığını gördüler. Muhtemelen bu yaraları işkence sonucu almıştı. Cismani olarak durumu iyi olmasa da ruhsal olarak morali çok yüksekti. Halka selam göndererek teşekkür etti ve yollarına devam etmeleri çağrısını yaptı.”

Bu kişi ayrıca şunları söyledi: “Ayetullah Nemr kardeşine kendisine birkaç iğne yaptıklarını, bunların ne olduğunu bilmediğini anlattı. Kardeşi bunun üzerine rejim güçlerinden Ayetullah’ın doktor raporunu kendilerine vermelerini istedi fakat Âl-i Suud güçleri bunu reddettiler.”

medyaşafak