Hatle Katliamının Asıl Sorumlusu Bulundu

Hatle Katliamının Asıl Sorumlusu Bulundu
Suriye’de 60 masum Şiiyi çoluk cocuk katleden asıl failler ifşa edildi...

Bu selefi şeyhin (Şafi el Acmi) Kuveytli milletvekili Velid Tabatabai ve Katarlı iş adamı Abdurrahman el-Nuaimi'yle  sağlam bir ilişkisinin olduğu ve bunlardan aldığı haftalık yüksek meblağlarla teröristleri Suriye'ye gönderdiği ortaya çıktı. Bu iki şahsın aynı zamanda Suudi Arabistan'dan yayın yapan  tekfirci kanal El Visal'e de mali destek sağladıkları söyleniyor.
 

Shia News'in nakline göre, haber kaynakları Şiilerin yaşadığı  Deyrezzor  bölgesinin Hatle köyüne saldıran asıl  zanlının kimliğinin tespit edildiğini açıkladılar.
 

Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri örgütü lideri Rami Abdul Rahman  yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bu olayda onlarca çocuk hayatını kaybetti ve onlarca kadın tutsak edilidi. Kuveytli Selefi şeyhi Şafi Al Acmi bu cinayetlerin sorumluluğunu üstlenmiştir.
 

Kaydedilen bir video görüntüsünde şeyh Al Acami teröristlerle bulunduğu bir ortamda'' Hatle'' köyünde insanları öldürdüğünü ve onların kafalarını kestiğini itiraf edip  bu cinayetlerden zevk aldığını ve bu yaptıklarından dolayı kendisiyle iftihar ettiğini söylüyor. Video için bknz: (http://tr.shafaqna.com/component/k2/item/22791.html)
 

Tekfirci teröristler Salı günü Deyrezzor  bölgesinin doğusunda bulunan Hatle köyüne saldırarak buradaki 60 Şiiyi katletmişlerdi.
 

medyasafak.com