ABD ve Suudi Arabistan Suriye’deki Terörist Saldırılara Yardım Ediyor

ABD ve Suudi Arabistan Suriye’deki Terörist Saldırılara Yardım Ediyor
Suriye’nin başkenti Şam’da meydana gelen iki kuvvetli patlama yirmiden fazla sivilin ve güvenlik görevlisinin ölümüne sebebiyet verdi.
 

 

 

Sağlık bakanı saldırıda en az 27 kişinin öldüğünü ve 97 kişinin yaralandığını söyledi. Suriye Devlet Televizyonunun bildirdiğine göre, saldırılardan biri Suriye Hava Kuvvetleri İstihbarat merkezini ve bir diğeri ise polis karakolunu hedef almıştı. Suriye Devlet Televizyonu saldırılardan teröristleri sorumlu tuttu ancak herhangi bir detay açıklanmış değil. Suriye’de bir şehre yapılan ilk bombalı saldırı değil bu. Şam’da ve diğer şehirlerde geçtiğimiz aylarda yapılan bombalı saldırılar yüzlerce insanın ölümüne sebebiyet verdi.

Press TV bu konuda fikirlerini almak üzere Lübnan Üniversitesi öğretim görevlisi Mohsen Saleh ile bir röportaj gerçekleştirdi. Aşağıda bu röportajın dökümünü sunuyoruz sizlere:

Sayın Saleh, mevcut duruma baktığımızda, görüyoruz ki, daha birkaç gün önce Şam’da ve ülkenin diğer bölgelerinde büyük gösteriler vardı. Halk hükümete desteklerini bildiriyordu. Şimdi ise, birkaç gün sonra, bombalı saldırılar görüyoruz. Sizce bu bombalama olayından en fazla kim faydalanıyor ve tam olarak neyi başarmak istiyorlar?

Sanırım, Körfezdeki bazı Arap ülkeleri, özellikle de Suudi Arabistan ve Katar, Hama, Da’ra ya da İdlib’teki teröristleri desteklemesi, onları silahlandırması ve ekonomik yardımlarda bulunması konusunda uluslararası kamuoyunu cesaretlendiriyor. Şimdi de durumu daha ciddi bir hale getiriyorlar ve Özgür Suriye Ordusu diye adlandırılan grubun lideri Riyad Esed de Şam’ı vurma ve bombalı saldırılar düzenleme sözü verdi onlara.

Ayrıca, Suudilere ve Katarlılara Suriye’nin kalbine saldırma sözü verdi ve bunu yaptı da.

Bence, tüm bu teröristlere Suriye’yi perişan ve istikrarsız görmek isteyen ABD yardım etmektedir. Ayrıca televizyonda gördüğünüz tüm bu olaylar, büyük ihtimalle El-Kaide tarafından yapılmış, ABD ve Suudi Arabistan tarafından desteklenmiştir.

Az önce bahsetmiş olduğunuz Özgür Suriye ordusu Suriyelileri Beşar Esed’den kurtaracaklarını ve insanların özgürlüklerini savunduklarını iddia ediyorlar. Ancak eğer yaşam alanlarında yaşanan bu olayların arkasında gerçekten onlar varsa, o zaman nasıl bu iki şey bir arada olabilir? Bir yerde Suriye halkını desteklediklerini söylüyorlar, diğer taraftan onları öldürdükçe öldürüyorlar.

Bu ABD, Katar ve Suudi Arabistan’ın siyaset anlayışı. Onlar sivillerin hayatlarını pek önemsemezler. Irak’ta önemsemediler, Afganistan’da bugün önemsemiyorlar ve Arap ya da Müslümanların hayatları da önemli değildir onlar için.

Onlar ne Hıristiyan oluşuna ne de Müslüman oluşuna baktı insanların Suriye’de. Onları soğukkanlılıkla öldürdüler. Sözde özgür ordu da onlara özgürlük getirmek için değil, ABD ve Suudilerden sinyali aldıkları için yaptılar bombalı saldırıları.

Rejimi sarsacaklarını sanıyorlar. Bence, elbette ABD, İran’dan, Afganistan’a, Bağdat’a, Beyrut’a tüm bu insanların düşmanı ve Suudiler, Katarlılar, el-Kaide de İsrail’i yenen bu kitlenin düşmanlarıdır.

Onların yapmak istediği bu. Onlar bu insanları cezalandırmak istiyorlar çünkü bu insanlar direniş gösteriyor, bu insanlar ABD’ye ve Suudilere bizim yolumuz olan direniş Filistin’i özgürleştirmek için en doğru yol olacaktır dediler. Bu yüzden onlar Suriye’yi cezalandırıyorlar, Lübnan’ı ve buradaki insanları özgürleştirmek isteyen tüm sesleri cezalandırmak istiyorlar.

ABD, Türkiye ve Katar’ın bu çeteleri desteklemesinin sebebi, Suriye’ye bizi dinlemelisin mesajı vermektir. Siz yanlış bir karar verdiniz, sizler ABD diktası olmadan bağımsız olamazsınız.

Bu ABD’lilerin Suudi Arabistan’da, Katar’da, Bahreyn’de yaptığı şeydir. Bugün Bahreyn’de de Suriye’de olduğu gibi insanları öldürüyorlar.

presstv.ir’de yayınlanan söyleşi Hüseyin Beheşti tarafından medyasafak.com için tercüme edilmiştir.