Eski Kaideci: Suriye’deki El Nusra Lideri CIA Ajanıdır

Eski Kaideci: Suriye’deki El Nusra Lideri CIA Ajanıdır
El Kaide'nin eski bir üyesi Cumhurbaşkanı Beşşar Esad hükümetine karşı Suriye’de savaşan önde gelen terörist grup el-Nusra Cephesi liderinin bir CIA ajanı olduğunu iddia etti.

Eski Kaideci: Suriye'deki El Nusra lideri bir CIA ajanıdır 

 

El Kaide'nin eski bir üyesi Cumhurbaşkanı Beşşar Esad hükümetine karşı Suriye'de savaşan  önde gelen terörist grup el-Nusra Cephesi liderinin  bir CIA ajanı olduğunu iddia etti.

 

"Ben şahsen Eymen Zevahiri'ye verdiği desteği ilan eden Nusra Ordusu'nun liderinin Nusra içinde  bir CIA ajanı olduğuna inanıyorum" diye konuşan, Mısır'da bir El-Kaide eğitim kampını idare eden Şeyh Nabil Naiim, son video ifadesinde  bunu açıkca dillendirdi.

 

Naiim, El Kaide bağlantılı El-Nusra militanlarıni kastederek, "Siz Suriye'de Amerika'nın adına  savaşıyorsunuz", dedi

 

Şiddetten  vazgeçen Naiim, aynı zamanda El Kaide şefi Eymen Zevahiri'yi iki taraflı bir ABD ajanı  olarak tanımladı.

 

Terörist el-Nusra Cephesi lideri  Ebu Muhammed el-Cevlani,  10 Nisan'da Zevahiri'ye bağlılık sözü vermişti.

 

Naiim Mısır'da yüksek rütbeli bir militandı ve 1981 senesinde eski Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat'ın  suikastına adının karıştığına inanılmaktadır. Kendisi Şubat 2011'de Hüsnü Mübarak rejiminin çöküşünü müteakip cezaevinden tahliye edildi.

 

O, ABD'nin El Kaide'yi  Afganistan'da 18 sene boyunca finanse edip desteklediğini ve kendisinin de bizzat " Amerikan'ın entrikalarına aldandığını “söyledi.

 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye'de  faaliyet gösteren El-Nusra Cephesini  BM yaptırımları kara listesine  ekledi.

 

Terör örgütü Mart 2011'de başlayan çatışmadan bu yana Suriye genelinde hastaneler ve okullar dahil olmak üzere hükümet ve sivil kurumları hedefleyen ölümcül bombalamarla süren  yüzlerce çatışmanın arkasında  yeralmıştır.

 

 ABD medyasında yeralan haberlere göre, ABD ordusu geçtiğimiz Kasım'dan bu yana bazı militan grupları gizlice eğitiyor.

 

medyasafak.com