"İsrail, Hizbullah’la Yeni Bir Savaşa Hazırlanıyor"

"İsrail, Hizbullah’la Yeni Bir Savaşa Hazırlanıyor"
Eğer İsrail ve Batı, Hizbullah’a, arkasından Suriye’ye ve eninde sonunda İran’a karşı savaş başlatma yolunda devam ederse bu, bütün Ortadoğu’yu ateşe atacaktır. Üçüncü Dünya Savaşı ufuktadır. Dünya gerçekleşecek olan böyle korkunç bir olaya hazır mı? Umarım bu noktaya gelmeyiz, fakat yakında göreceğiz.

İsrail, Hizbullah'la yeni bir savaşa hazırlanıyor

 

Timothy Alexander Guzman

 

Global Research

 

Obama Yönetimi Suriye'de yeni bir savaşa hazırlanırken, İsrail devleti 2006'da İsrail ve Hizbullah arasında gerçekleşen ve İsrail'in yenilgisiyle sonuçlanan çatışmada Hizbullah'ın fırlattığı ve kendi topraklarına düşen Katyuşa roketlerini bertaraf etmek amacıyla Demir Kubbe füzesavar bataryalarını yerleştiriyor. Jerusalem Post, Cuma günü İsrail Ordusu'nun son hareketini aktardı. “İsrail Ordusu, süregiden Suriye iç savaşı nedeniyle Kuzey'de yaşanan gerilimin ortasında, Cuma günü sabah saatlerinde Hayfa'ya Demir Kubbe füzesavar bataryalarını yerleştirdi”  İsrail Ordusu Genelkurmay Başkanı Korgeneral Benny Gantz, Hatzerim Hava Üssü'nde “kanatlarını alan” yeni eğitim almış pilotlara savaş için hazır olmalarını söyledi:

 

Bölge, güneyden kuzeye kadar çalkalanıyor. Suriye kan kaybediyor ve Lübnan'da Nasrallah'ı giysisinin ucundan yakalamak için ateş başladı. Bu değişen gerçeklik karşısında, hiç olmadığı kadar hazırlık, koordinasyon ve teyakkuz içinde olmamız gerekir. Siz, mezunlar, şu andan itibaren bu zorlu durumlar karşısında hazırlığımızı korumanın ayrılmaz bir parçasısınız. 

 

Hizbullah savaş sırasında İsrail'e 3 binden fazla Katyuşa roketi fırlattı. İsrail, Suriye'ye ve sonrasında İran'a karşı savaş planlarının önünde onları engel olarak görmesi nedeniyle tam güçle Lübnan'ı işgal etmeye hazır. Esad karşıtı isyancılar yakın zamanda Suriye ve Lübnan'dan ateşlenen roketlerle Hizbullah kontrolündeki bölgeleri de hedef aldı.

 

Amerika Birleşik Devletleri ve müttefikleri, İsrail ve Suriye arasındaki istikrarsız bölgede kaos yaratma amacıyla Sünniler ve Şiiler arasında gerilim fitilini ateşlemek için “böl ve yönet” stratejisini kullanıyor. Eğer bu, planlandığı şekilde başarılı olursa İsrail, önde gelen üyelerini öldürmek ve cephanelerini kullanılamaz hale getirmek için Hizbullah kuvvetlerine karşı saldırı düzenleyebilecektir.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Savunma Bakanır Moşe Ya'alon kısa süre önce bazı açıklamalarda bulundu. Netanyahu, orta Golan bölgesinde birkaç gün süren bir tatbikatın kısa bir bölümünü izledikten sonra “Golan Tepeleri'ndeki bir tatbikat, sadece teorik bir tatbikat değildir” dedi. “Çevremizdeki durum süratle değişti. Durum değişken ve dinamiktir ve buna uygun şekilde hazırlanmamız gerekir.”  Batı destekli isyancılar Lübnan'da kaos yaratırken, İsrail Hizbullah'a ansızın saldırabilir. Fakat Hizbullah böyle bir saldırı için hazırdır. 2006 gibi erken bir tarihte, dünyanın en güçlü ordularından birini (İsrail) yenilgiye uğratan askeri kapasitelere sahipler.

 

İsrail, Hizbullah üyeleri arasına casus sokmak da dâhil olmak üzere, mümkün olan her türlü hazırlığı yapıyor. Bu da Jerusalem Post'un ‘İsrail Ordusu Savunma Birimi İçinde: Hizbullah'ı İzlemek' başlıklı yazısında aktarılmıştı. Buna göre “Kışla' Kuzey'de savaş için hazırlık yapan istihbarat tugayına katılırken, Birim de Lübnan da çatışma için hayati önemde veriler topluyor.”

 

İsrail Ordusu askerleri, savaş sırasında derhal hedef alınabilmeleri için, Hizbullah üyelerinin faaliyetleri hakkında bilgi topluyor. “Tugay -İsrail Ordusu içindeki en büyük tugay-

bu hafta üyelerini her tür olasılığa hazırlamak için kuzey Celile'de beş haftalık çok yoğun bir eğitim aldı. Devam eden güvenlik misyonları sırasında tugay, İsrail Ordusu'nun hedef listesini genişletiyor. Bu liste, gelecekte bir savaşın patlak vermesi halinde aktive edilecek.”

 

Hasan Nasrallah da dâhil olmak üzere Hizbullah'ın önde gelen üyelerine yönelik suikastlar, İsrail'in temel stratejilerinden biri olacaktır. İsrail 1992'de Hizbullah'ın önceki lideri Abbas el Musavi'ye suikast düzenlemiş, bir Apaçi helikopterinin fırlattığı füzeler el Musavi'yi ve küçük oğlu dâhil aile üyelerini öldürmüştü. Gazetenin haberinde “Savaş durumu oluştuktan sonra tugay, sahadaki gelişmelerin istihbarat resmini ortaya çıkarıyor ve İsrail Ordusu'nun düşman mevzilerini hemen yıkabilmesini ve isabetli şekilde ateş açabilmesini sağlıyor” denildi. Tugay komutanı Yarbay Yiftah Siboni, “Hizbullah'ı izliyor ve saldırı için hedef listesini güncelliyoruz. Devamlı olarak listeye yeni hedefler ekliyoruz” dedi ve şöyle devam etti: “Biz balıkçı değil, avcıyız. Etrafta birilerinin ısırmasını beklemez, bunun yerine hedefleri ararız.”  ABD ve NATO'daki müttefiklerinin Batı destekli isyancıların Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı devirmemesi halinde Suriye'yi işgal etmeyi planlamasına paralel olarak İsrail de yakın bir gelecekte kuzey Lübnan'a saldırmayı planlıyor.

 

İsrail'in Batılı müttefikleriyle birlikte Ortadoğu'da on yıllar boyunca sürecek savaş ve kaos yaratma planı kendi çıkarına mıdır? İsrail vatandaşları gelecek nesiller boyunca hayatlarını etkileyebilecek bu savaşı istiyorlar mı? İsrail, Lübnan, Suriye, İran ve başka ülkelerde, Sünni, Şii, Hristiyan, Yahudi, zengin veya fakir tüm vatandaşlar, savaşın dehşetini anlıyor. Eğer İsrail ve Batı, Hizbullah'a, arkasından Suriye'ye ve eninde sonunda İran'a karşı savaş başlatma yolunda devam ederse bu, bütün Ortadoğu'yu ateşe atacaktır. Üçüncü Dünya Savaşı ufuktadır. Dünya gerçekleşecek olan böyle korkunç bir olaya hazır mı? Umarım bu noktaya gelmeyiz, fakat yakında göreceğiz.
 

Çev: Selim Sezer
 

medyasafak.com