Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) AB’yi Kınayarak Hizbullah’ı Selamladı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) AB’yi Kınayarak Hizbullah’ı Selamladı
Bildiride, “Cephe, kahraman Lübnan direnişini ve onun Siyonist işgallere karşı tarihi zaferlerini de selamlar” biçiminde Hizbullah’a destek sunuldu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi AB'yi kınayarak Hizbullah'ı selamladı

 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Avrupa Birliği'nin Hizbullah'ın askeri kanadını sözde “terörist listesi”ne eklemesini şiddetle kınadı. FHKC açıklamasında, “Bu,  milletimize ve Siyonist yapıyı küçük düşüren cesur ve meşru direnişimize karşı Siyonist yapının menfaatlerinin savunmak üzere ABD baskısı sonucunda alınmış, daha evvelki düşmanca eylemler gibi bir karardır” ifadeleri kullanıldı.

 

FHKC açıklamasında, “Bu eylem, Arap halkına ve Filistinlilere karşı işlenen günlük suçları korumayı ve örtmeyi sağlar. Bu karar, Arap ve Filistin halklarına karşı saldırılarının devamını, müttefikleriyle birlikte Siyonist varlığın saldırgan niyetlerini destekler” deniliyor.

 

Bildiride, “Avrupa halkları çok yakında ABD taleplerine bağlılık ve hizmete ve Siyonist varlık lehine yapılan bu skandal sapmaya karşı ayağa kalkacaktır. Arap ve Filistin halklarıyla Avrupalı halk dayanışması ve Siyonist işgale karşı direniş giderek büyüyor” denilerek “Cephe, kahraman Lübnan direnişini ve onun Siyonist işgallere karşı tarihi zaferlerini de selamlar” biçiminde Hizbullah'a destek sunuldu.

 

medyasafak.com