Barasa: Kral Abdullah Komada

Barasa: Kral Abdullah Komada
Suudi bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Barasa Haber Ajansı, Kral Abdullah’ın durumunun ağır olduğunu ve komaya girdiğini yazdı.
Barasa: Kral Abdullah Komada

Suudi bir yetkili, Kral Abdullah’ın komaya girdiğini söyledi. Ancak Kral Abdullah’ın Amerikalı özel doktoru, Kral’ın beyin ölümünün gerçekleştiğini ileri sürdü.

Suudi bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Barasa Haber Ajansı, Kral Abdullah’ın durumunun ağır olduğunu ve komaya girdiğini yazdı.

Habere göre Kral Abdullah son kez veliahdı Naif’in cenaze töreninde görüntülendi.

Birçok kaynak tarafından doğrulanan bu haberi, hassas bir konu olmasından ve ileriye dönük kaygılardan dolayı resmî Suudi kaynaklarından hiçbiri doğrulamıyor.

Çarşamba günü Kraliyet Ofisi, her türlü terörist saldırıya karşı güvenlik güçlerinin teyakkuzda olmasını emreden bir yönerge yayınladı ve yayınladığı bu yönergenin Kral tarafından imzalandığını duyurdu. Bu durum, Suudi Arabistan içindeki ve dışındaki siyasî kulislerde şaşkınlıkla karşılandı.

Öte yandan El Mustakbel El Iraki’ye röportaj veren siyasî uzmanlar, bu acil önlemin, Kral Abdullah’ın ölümünün yaklaştığını gösterdiğini ve özellikle, hanedan üyeleri arasında, Prens Salman bin Abdülaziz’in ani bir kararla veliaht ilan edilmesinin yarattığı memnuniyetsizliğin yol açacağı gerginliklerin önünün alınmasının amaçlandığı yorumunda bulundular. Nitekim bu şartlar altında, Prens Salman’a karşı darbe girişimi ihtimali de konuşuluyor.

Riyad merkezli başka kaynaklar, Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi’nin, Kral Abdullah’ın ölüm haberini yayınlamadan önce bütün güvenlik güçlerini teyakkuza geçirdiklerini bildiriyorlar.

Kral Abdullah’ın oğlu Mutaib, ilk tepkisinde, ölüm haberinin doğru olmadığını ve babasının sadece hasta olduğunu söyledi. Mutaib’in bu tepkisi, Kraliyet Ailesi üyelerinden bir kısmının Kral Abdullah’ın ölüm haberini açıklamasına neden oldu ve bu haber üzerine İngiltere ve Amerika gibi bazı ülkelerin devlet başkanları Suudi Arabistan veliahdına başsağlığı mesajı gönderdi.

Barasa, haberinde, Suudi Kralı’nın durumu hakkında kesin bilgi bulunmadığını, ancak şu anda Riyad Askeri Hastanesi’nde yattığının bilindiğini yazdı.

Kral Abdullah’ın Amerikalı doktoru Prof. William Roger ise, dün sabah yayınladığı raporda, Kral Abdullah’ın beyin ölümünün gerçekleştiğini yazdı.

Cuma günü bazı haber ajansları Kral Abdullah’ın öldüğünü duyurdularsa da Suudi Arabistan’ın resmî haber ajansı (SPA) rutin haberler yayınlayarak her şeyi normal seyrindeymiş gibi gösterdi.
 

medyaşafak