Şehid Kasım Süleymani’yle Elbu Kemal operasyonu hatırası: Sivillere zarar gelmesin diye topçuları geri çekti

Şehid Kasım Süleymani’yle Elbu Kemal operasyonu hatırası: Sivillere zarar gelmesin diye topçuları geri çekti
Askeri Operasyon Odası’nın komutanlarından biri Al-Ahed News’e, 2017 yılında Şehid Kasım Süleymani komutasında gerçekleşen Albu Kemal operasyonunu anlattı:

 

 

Askeri Operasyon Odası’nın komutanlarından biri Al-Ahed News’e, 2007 yılında Şehid Kasım Süleymani komutasında gerçekleşen Albu Kemal operasyonunu anlattı:

 

“Şehre (Elbu Kemal) girmeyi kararlaştırdığımız gece destek ateşine ihtiyaç duyduk. Topları getirdiler ve ateş hazırlıklarına başladılar.

 

Hem topçuların hem de uçakların çok iyi iş çıkarması gerekiyordu. Bu esnada Hacı’ya (Kasım Süleymani) bölgede sivillerin olduğunu söylediler. Biz böylesi bir krizin ortasında buna bir şekilde çözüm bulacaklarını düşünüyorduk. Fakat Hacı topçu birliğini durdurdu, tamamen işlevsiz hale getirdi. Direniş güçleri büyük bir sarsıntı yaşadılar. ‘Destek ateşi olmadan şehre nasıl gireriz?’ dediler. Sonunda halka zarar gelmesin diye destek ateşi olmaksızın şehre girdik.

 

Allah bu işi başka bir şekilde halletti, düşmanlarımızın kalbine büyük bir korku saldı! Bu mesele sabaha kadar devam etti, gecenin ardından düşmanlar mevzilerini bırakıp şehre geri çekildiler. Oysa herkes topçu ateşi olmadan bu kalenin düşmeyeceğinde hemfikirdi, çünkü IŞİD bütün gücüyle bu kalesini tahkim etmişti. Hacı sivillere zarar gelmesin diye işte bu yola başvurdu!”

 

 

Medya Şafak