Pepe Escobar: El Kaide İmdada Yetişiyor

Pepe Escobar: El Kaide İmdada Yetişiyor
"Bingazi’deki firar (muhtemelen bin kişi) kesinlikle Libya İslami Savaş Grubu’nun NATO üyesi dostlarını endişelendirmiyordur; bu grubun milisleri zaten iktidardalar ve Libya’yı daimi olarak çöken devlet statüsüne getirmeye çalışmakla meşguller..."

Pepe Escobar

 

Asia Times

 

Gitmek zorlaştığında, gidebilmek için Hakikat Bakanlığı'na [G. Orwell'ın 1984 isimli romanında geçen hayali bakanlık – Ç.N.] güvenin. 

Ramazan'ın sonu yakındı. Şu puslu topluluktan, Arap Yarımadası El Kaidesi'nden (AQAP) cihadçı eğitimli kesimler, aşırı hızla gidiyorlardı. Irak üzerinden, Libya'dan Pakistan'a doğru firar ediyorlardı. Bütün bunlar, daimi öcü, Usame bin Ladin'in eski kader arkadaşı Eyman “Doktor Şeytan” el Zevahiri tarafından arka arkaya yayınlanan iki fetvayla tam bir uyum içindeydi.

Orwellci/Panoptikçi bloğun en üst düzeyinde alelacele düzenlenen bir kriz toplantısını hayal edin: "Baylar, burada altın bir fırsatımız var. Sovyetlerin serbest bıraktığı casus Edward Snowden ve terörist Greenwald tarafından kuşatıldık. Snowden kazanıyor olabilir: ABD kamuoyu içinde bile, El Kaide'den daha büyük bir tehditle karşı karşıya olduğumuz yönünde büyüyen bir algı var.Bu yüzden tedbirli bir şekilde özgürlüklerimizi koruduğumuzu göstermeliyiz. Evet, Terra, Terra, Terra diye bağıracağız!" 

Şu anda büyük bir tantana içinde “Müslüman dünyadaki” pek çok ABD büyükelçiliği ve konsolosluğu kapatıldı ve Dışişleri Bakanlığı “dünya çapında” seyahat uyarısında bulundu – bu uyarı kısa süre sonra Interpol tarafından genişletildi. Ortaya bir karışıklık çıkıyor – pek çok kişi, havaya uçurulmamanın güvenli yolunun Tayland'da piknik yapmak mı yoksa Bakü'de taze havyar mı yemek olduğunu anlamaya çalışıyor.

Şu anda ayrıca ABD ve Batı şirket medyasının Terra Terra Terra'ya yeni baştan aşık olduğunu görüyoruz. Bunun İslamofobiyle bir ilgisi olduğunu düşünenlere yazık. Terra'nın gittiğini mi düşünüyorsunuz? Hayır, Terra her yerdedir,  her yerde pusuda bekler. Terra Seni İstiyor. Trenler ve gemiler ve uçaklar – hiçbir yerde emniyette değilsiniz. 

Ancak Hakikat Bakanlığı tarafından ortaya çıkarılan gerçeküstü özgün istihbarat, ayaktakımından bazı cihadçıların internet üzerinde böbürlenerek bütün bir Ortadoğu-Kuzey Afrika coğrafyasında herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde çok kötü işler yapabileceklerini söylediklerine işaret ediyor.

Yaklaşan yanıltma harekâtı
 

Bütün dünyada ortalığı kasıp kavurmaya hazır serbest kalmış “binlerce” El Kaide üyesine yakından bakılması, belki her şeyden önce “bizim” arkadaşlarımıza işaret eder.

Bingazi'deki firar (muhtemelen bin kişi) kesinlikle Libya İslami Savaş Grubu'nun NATO üyesi dostlarını endişelendirmiyordur; bu grubun milisleri zaten iktidardalar ve Libya'yı daimi olarak çöken devlet statüsüne getirmeye çalışmakla meşguller. 

Bağdat'ta gerçekleşen çifte firarda (1,400 kadar yüksek bir sayı olabilir), firar edenler çöl üzerinden, Obama/Cameron/Hollande/Suud Hanedanı'nın Dostları'nın yanında El Nusra Cephesi/Irak ve Biladüşşam İslam Devleti saflarında savaşmak üzere Suriye'ye gidiyordu. Fakat bekleyin bir dakika, eğer onlar Libya'da ve Suriye'de “bizim” dostlarımızsa, Pakistan'da ve Yemen'de nasıl düşmanlarımız oluyorlar?

 

Pakistan'da (muhtemelen 500 kişi), aşiret alanlarına yayılacak ve göze batmamaya çalışacaklardır – aksi halde Obama'nın ölüm listesi uyarınca uçaklarla vurulacaklardır. Bu arada Pakistan için (İslamabad'daki büyükelçilik ve Peşaver'deki konsolosluk) uygulanan bir uyarı yok, Endonezya için de. Dolayısıyla söz konusu olan “Müslüman dünya” değil, temel olarak Ortadoğu ve Kuzey Afrika. Ve özel olarak da Yemen. Fakat Obama geçen hafta Yemen cumhurbaşkanına, El Kaide'nin geri çekildiğini söylemişti. O halde bu ne demek oluyor?  AQAP geri çekilmeyi tersine mi çevirdi? 

İşin özü şu ki, Bush-Obama sürekliliği bizi teskin etmeyi hiçbir zaman bırakmıyor – şu yaşlı tilki El Zevahiri'den bahsetmiyorum bile. Doktor Şeytan kısa süre önce, eğer “El Kaide” küresel öcüsü miti bugün “hiç olmadığı kadar güçlü” ise bunun Obama yönetimi ile onun kanişleri olan Avrupa ve Fars Körfezi devletlerinin Libya'dan Suriye'ye kadar olan Üç Piyon stratejisi sayesinde olduğunu anladı. Afganistan tamamen farklı bir hikaye; orada Pakistan'ın aşiret alanlarındaki bir avuç militan dışında, “tarihsel” El Kaide'den geriye bir şey kalmadı.

Dolayısıyla el Zevahiri, son fetvalarıyla tam bir uyum içinde, öcünün kaçınılmaz olarak dirileceğini biliyordu, çünkü “uzun” – ya da “sonsuz” – savaş Orwellci/Panoptikçi kompleks için daimi finansman demektir. Ve uygun bir yabancı düşman temel önemdedir; Washington'da hiç kimse gerçek “düşman”ın, stratejik rakip olarak Çin ejderhası olduğunu kabul edebilecek durumda değildir.  

Doktor Şeytan ve Orwellci/Panoptikçi blok aynı taraftadır – işte bu yüzden istediği kadar motorlu fetva makinesi olmasına izin verilecektir ve iç çamaşırlarına bomba yerleştirmiş kişiler gibi yakalanmayacaktır. Blok, hücuma geri döndü. Ulusal Güvenlik Dairesi'nde reform? Üst verilerimize müdahale? Ne için? ABD hükümetini uyararak “11 Eylül öncesi” terör seviyesi gevezeliklerine getirdik!  

AQAP dünya çapındaki bu “11 Eylül öncesi” senaryosuna katılmamaya karar verebilir. Sonuç olarak hakiki cihadçılar, XKeystroke tarafından yakalanacak kadar aptal değildir. Dolayısıyla burada sizin için Dylanvari bir bulmaca var. Gözetleme kulesi boyunca, bir yanıltma hareketi yaklaşıyor – joker hırsıza böyle dedi. Çok fazla Terra karmaşası var ve rahatlama görünmüyor. 
 

Çev: Selim Sezer
 

medyasafak.com