Analist: İsrail Hizbullah’a Saldırmayı Planlıyor

Analist: İsrail Hizbullah’a Saldırmayı Planlıyor
Bir politik analist Press TV’ye, ABD askeri kaynakları İsrail Lübnan Direniş hareketi Hizbullah’a karşı bir saldırı planlıyor diyor, dedi.
Bir politik analist Press TV'ye, ABD askeri kaynakları İsrail Lübnan Direniş hareketi Hizbullah'a karşı bir saldırı planlıyor diyor, dedi. 
 
Veteran Today'de kıdemli editör olan Gordon Duff Cumartesi günü Press TV ile yaptığı bir röportajda, “ABD ordu kaynaklarına istinaden İsrail Hizbullah'a karşı bir saldırı planı için Lübnan içlerine silahlı keşif ile uğraşıyor, dedik… Bu saldırının çok yakın zamanda başlaması planlanıyor”, dedi.
 
Analist, Irak, Suriye ve İran'a karşı saldırıları kolaylaştırmak için İsrail'in öncelikli hedefi Hizbullah'ı yok etmek olacak, dedi.
 
Gordon Duff sözlerine, “Suriye ordusunu Türkiye'den gelecek bir saldırıyı püskürtmek için kuzeyde bağlamayı; Ürdün yoluyla binlerce askeri hareket ettirmeyi ve Hizbullah'ı güney Suriye içinde ve aynı anda Lübnan'da yakalamayı planlıyorlar”, diyerek devam etti.
 
Çarşamba günü Lübnan ordusu, bir İsrail devriyesi bir kara mayını patlamasıyla vurulmadan evvel güney Lübnan'daki el-Labuna kasabası yakınlarındaki BM tarafından çekilen Mavi Hattı geçti, açıklamasını yapmıştı.
 
Bölgede yerleştirilmiş bir BM barış gücü (yetkilisi) yaklaşık 10 askerden oluşan İsrail ordu devriyesi patlamadan sonra (bölgeden) çekildi, dedi. İsrail ordusu dört askerinin bu hadisede yaralandığını doğruladı.
 
Birleşmiş Milletler olay hakkında bir soruşturmadan sonra Lübnan'ın egemenlik haklarını ihlal ettiği için İsrail'i şiddetle kınadı.
 
Cuma günü, Lübnan'ın vekil Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, Beyrut Birleşmiş Milletler'e İsrail'in 1701 sayılı BM kararını ihlali hakkında bir şikâyet dosyası sunacağını söyledi.
 
İsrail'in Lübnan'a karşı 2006'da başlattığı saldırı savaşında ateşkes sağlayan BM Güvenlik Konseyi 1701 sayılı kararı Tel Aviv'i Lübnan'ın egemenlik hakkına ve bölgesel bütünlüğe saygı duymaya çağırıyor.
 
medyasafak.com