Suudi Arabistan, El Kaide’yi Şiilere Karşı Savaşması için Yeniden Yapılandırıyor

Suudi Arabistan, El Kaide’yi Şiilere Karşı Savaşması için Yeniden Yapılandırıyor
Son hapishane baskınları ne anlama geliyor? Bender bin Sultan El Kaide'de ipleri tamamen eline mi aldı?

Suudi Arabistan, El Kaide'yi Şiilere Karşı Savaşması için Yeniden Yapılandırıyor

Shia News 

Neo El Kaide Örgütünün asıl hedefi , Suudi Arabistan'ın petro-dolarlarıyla  Şiiliğin güç kazanmasını  engelleyip,  İran korkusunu yaymak ve nitekim  bu hedefini gerçekleştirmek  için çeşitli Müslüman ülkelerinden militan toplamaya başlamış durumdalar. Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı ve aynı zamanda Suudi Kralının yeğeni olan,  Bender Bin Sultan önderliğindeki yeni El Kaide Örgütü, Şiiliğin yayılmasını ve Şii hilalinin dolunaya dönüşmesini engellemeye yönelik girişimlerini çoktan başlatmış durumda.

Shia News Haber Ajansının aktardığına göre İnterpol; Irak, Libya ve Pakistan dahil olmak üzere farklı ülkelerdeki  hapishanelerde tutuklu bulunan bir çok mahkumun,  El Kaide'nin,  yardımıyla  kaçtığı uyarısında bulundu. Bu uyarıyı göz ardı etmek mümkün gözükmüyor, zira kaçan tutuklulara baktığımız zaman çoğunun El Kaide'ye  ya da selefi terör gruplarına mensup oldukları anlaşılıyor. Bölgede son iki yıldır yaşanan gelişmelerin ardından,  Bender Bin Sultan önderliğindeki yeni El Kaide Örgütü, Şiiliğin yayılmasını ve Şii hilalinin dolunaya dönüşmesini engellemek için büyük bir gayret içine girmiş halde.

Yeni yapılandırılan bu örgütün yeterli mali kaynaklara sahip olmasına rağmen eski militanlarının tecrübesine ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. Bu yüzden Libya, Somali, Suriye, Pakistan ve Irak hapishanelerinde tutuklu bulunan tecrübeli militanlarını toplama gayretine girdiler. Sayılarının yaklaşık 5 ila 10 bin olduğu tahmin edilen bu militanlar, Usame Bin Ladin'in yerine  Eymen El Zevahiri'nin geçmesiyle hayal kırıklığına uğramış ve örgütten ümitlerini kesmişlerdi. Bu yüzdendir ki yaklaşık on günlük bir süre zarfında çeşitli ülkelerdeki hapishanelere -Libya'nın Bingazi , Afganistan'ın Nangarhar, Pakistan ve  Irak'ta Ebu Gureyb ve Suriye'nin Halep şehrindekilere- bir dizi saldırı düzenlediler.

Bu olanlardan da anlaşılacağı üzere El Kaide Örgütü yeniden yapılandırılıyor. Yeni El Kaide; Amerika, İsrail ve bazı Arap ülkelerinin yardımıyla şekillenmekte ama örgüt  bu kez Batı'ya karşı değil Şiilere karşı savaşacak. Hapishanelerden El Kaide'ye katılması için kaçırılan tutuklulara baktığımız zaman çoğunun idam ya da müebbet hapis cezasıyla hüküm giymiş mahkumlar, yani hayatta kaybedecek hiçbir şeyi olmayan kişiler olduğu gözleniyor. Bu teröristlere  bir güvence verilerek, Batı'ya karşıtı hedeflerini  Şiilerin bulunduğu bölgelere çevirmeleri  sağlamak mümkün gözüküyor ve aslında Amerika , İsrail ve Arabistan'ın bugün yaptıkları da  tam olarak budur. Bu teröristlerle Amerika ve İsrail yerine Şii hilaliyle savaşmaları için anlaşma yapılmış.

Bu yüzden bugünlerde terörist gruplarca yapılan  saldırıların Şiilerin yaşadığı bölgelerde artması bekleniyor;  özellikle de Lübnan'ın Kuzey ve Güneyinde, Irak, Suriye, Afganistan ve Pakistan'da. Bağdat'ta Ebu Gureyp Hapishanesine düzenlenen saldırının ardından, Irak'ta düzenlenen bombalı saldırılarda 280 Şii şehid oldu. Suudi Arabistan'ın dolarları ve Amerika ve İsrail'in  askeri yardımıyla Şiilere karşı olan bu şiddet dalgasının ilerleyen günlerde ne yazık ki  daha da artması bekleniyor.

medyasafak.com