"Suudi Rejimi Ortadoğu’da Batılı Efendilerinin Buyruklarını Yerine Getiriyor"

"Suudi Rejimi Ortadoğu’da Batılı Efendilerinin Buyruklarını Yerine Getiriyor"
Temmuz ayında Birleşmiş Milletler, 1057 Iraklının öldürüldüğünü ve 2326’sının yaralandığını açıkladı. Sadece bir ay içinde! Bu rakamlardan, Suudi Arabistan’ın Vahhabi rejiminin, İngilizler tarafından Suudi Arabistan’da kurulan bu canavarca sistemin en başından beri bölgede ne yapmak istediğini anlıyoruz.

Analist: Suudi rejimi Ortadoğu'da Batılı efendilerinin buyruklarını yerine getiriyor
 

Press TV    

 

Press TV, Ortadoğu ve Fars Körfezi bölgesindeki Suudi destekli terörizmi tartışmak üzere Belfast'tan yazar ve Ortadoğu uzmanı Saeb Shaath ile bir röportaj gerçekleştirdi.  


Aşağıda bu röportajın yaklaşık bir çözümlemesi sunulmaktadır. 

Press TV: Sayın Saeb Shaath, Suudi Arabistan'ın Irak'taki bazı şiddet olaylarının arkasında olması pek de şaşırtıcı değil, fakat merak ettiğim esas soru şu: Suudi Arabistan bunu kendi başına mı yapıyor yoksa Amerika Birleşik Devletleri'nin bilgisi dâhilinde mi yapıyor? Yahut, sadece Irak'ta değil, pek çok El Kaide bağlantılı grubun Suriye'de de gerçekleştirdiği bu şiddet için birlikte mi çalışıyorlar?   

Shaath: Bunu sormakta haklısınız, zira Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı buna dair ipucu vermese de, Pentagon ve CIA kesinlikle bunun ortakları gibi görünüyor. 

Suudi Arabistan Irak'ta mezhepçi bölünmeyi destekliyor ve Türkiye ve Irak gibi partnerleri var; Birleşik Arap Emirlikleri de Irak'taki terör güçlerini finanse ediyor, eğitiyor ve destekliyor.  

Irak'ta bomba yüklü araçları her yere gönderiyorlar ve her yere saldırıyorlar, ve kuzeyden güneye kadar ülkenin her yerine yayılan kan banyosundan sorumlular. Irak'ta mezhepçiliğin artması için sahip oldukları parayı, nüfuzu ve medyayı kullanıyorlar.

Irak'ı istikrarsızlaştırmak ve kendi feodal kontrollerinin altına girebilecek kadar zayıf ve bölünmüş hale getirmek istiyorlar.

Size bir örnek vereyim: İstanbul'da Türkler tarafından korunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi, Irak'a bir Amerikan işgal tankıyla geri döndü. 

Haşimi arkasında, Irak hükümetinin kurumsal ordusuna yerleştirdiği pek çok kişi bıraktı ve bu kişiler Irak'ta bu tür vahşetleri planlıyor ve gerçekleştiriyorlar.

Yanılmıyorsam Temmuz ayında Birleşmiş Milletler, 1057 Iraklının öldürüldüğünü ve 2326'sının yaralandığını açıkladı. Sadece bir ay içinde! Bu rakamlardan, Suudi Arabistan'ın Vahhabi rejiminin, İngilizler tarafından Suudi Arabistan'da kurulan bu canavarca sistemin en başından beri bölgede ne yapmak istediğini anlıyoruz.


Suudiler bölgede tüm bu mezhepsel ve dinsel kaosları yaratıyor ve bunu, efendilerine hizmet etmek için yaptıklarını biliyoruz.

Krallığın kurulmasının en başından beri Suudiler çevre ülkelere kan getirmiştir ve onlar Siyonistlerle, Amerikalılarla ve bazı başka Batılı güçlerle tam bir ittifak içindedirler. 

Onlar Mısır'a da kargaşa getirdiler; 1967 savaşında Mısır'ın yenilmesine neden oldular, 1970'de Ürdün'ün bu ülkedeki Filistin Direniş Hareketi'ni yok etmesine yardım ettiler.

İsraillilerle birlikte Lübnan'da iç savaş çıkarılmasına da yardım ettiler. 90'ların başlarında ve ondan önce, Saddam'ı ABD'nin desteğiyle İran'a saldırmaya ikna ettiklerinde Irak'a kaos getirdiler.

Arabistan'ı, komşularına saldırmak üzere Amerika Birleşik Devletleri için bir anlamda büyük bir askeri üsse dönüştürdüler. Bölgeye çok fazla felaket getirdiler ve İsrail'in Lübnan'a karşı savaş açtığı ve Hizbullah tarafından yenilgiye uğratıldığı 2006 savaşı sırasında herkes, Suudi Arabistan'ın bu konuda nerede durduğunu gördü. 

Açıkça Siyonist rejimi destekliyorlardı ve daha sonra iki şey duyduk. Birincisi, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ağustos ayında, bombalı saldırılarda bu kadar çok insanın öldüğü Irak'ta başbakana sempati duyduğunu, El Kaide'nin halen her iki ülke için de ortak düşman olduğunu söyledi… Aynı sırada Hillary Clinton ise El Kaide'nin ABD tarafından inşa edildiğini, Suudi Arabistan tarafından finanse edildiğini ve Vahhabi teröristler tarafından yönetildiğini kabul etti ve bunu Amerika Birleşik Devletleri için büyük bir yatırım olarak adlandırdı.


İşte bu insanla Irak'ta, Afganistan'da ve Suriye'de bütün bu kaoslara neden oluyorlar. Onlar, amaçlarına ulaşmak için arkalarında ne bıraktıklarını umursamıyorlar.

Fakat bölgedeki liderlerden veya ülkelerden kimin buna karşı durarak bu insanların Iraklıların ve bölgedeki insanların hayatını yok etmesini durduracak olduğunu da biliyoruz.
 

medyasafak.com