Kerry: Suriye’nin Kimyasal Silah Kullandığı Kesin

Kerry: Suriye’nin Kimyasal Silah Kullandığı Kesin
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Washington’un Suriye’deki askeri müdahalesinin önünü açmak için Suriye rejimini siviller karşısında kimyasal silah kullanmakla itham etti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Washington'un Suriye'deki askeri müdahalesinin önünü açmak için Suriye rejimini siviller karşısında kimyasal silah kullanmakla itham etti.  

Pazartesi günü Dışişleri Bakanlığı'nda konuşan Kerry, “Suriye'den elde edilen bilgilerin ülkede kimyasal silah kullanıldığını gösterdiğini” söyledi.  

Kerry basına yaptığı açıklamada “Sivillerin ayrım gözetilmeden katledilmesi, kadın ve çocukların ve yoldan geçen masum insanların kimyasal silahla öldürülmesi ahlaki bir rezalettir. Hiçbir ölçüte göre bu kabul edilemez ve bazılarınca üretilen bir kısım mazaret ve denklemlere rağmen inkar edilemez bir gerçektir” şeklinde konuştu.

Kerry “Bugün önümüzde duran şey gerçek ve kendisini dayatıyor. Suriye'de gerçekleşen şey hakkındaki bilgimiz olgulara dayalı” iddiasında bulundu.

Öte yandan Kongre'de sayıları giderek artan bir Cumhuriyetçi ve Demokrat grubu Suriye karşısında askeri müdahalede bulunması için Obama'yı zorluyor.

Dışilişkiler Komitesinde önde gelen bir Demokrat olan Eliot Engel “ABD liderliği ele aldığında dünya daha iyi bir yer olur. Umarım bunu yakında yaparız” dedi.

Independent gazetesi de Pazar günü “İngiltere dahil Batılı güçlerin birkaç hafta içinde yapacakalrı Suriye karşıtı bir askeri operasyonun hazırlığı içinde olduklarını” yazmıştı.

medyasafak.com