Cartalucci: Kimyasal Saldırı İddialarının Arkasındaki Doktorlar Teröristlere Çalışıyor

Cartalucci: Kimyasal Saldırı İddialarının Arkasındaki Doktorlar Teröristlere Çalışıyor
Her ne kadar bu kuruluş Batı medyası tarafından genellikle “bağımsız” olarak tanımlansa da, gerçeklikten bundan daha uzak bir şey olamaz. Sınır Tanımayan Doktorlar, Suriye’de ve komşu İran’da rejim değişikliği de dâhil olmak üzere Wall Street ve Londra’nın kolektif dış politikasının arkasında bulunan şirket-finans grupları tarafından finanse ediliyor.

Suriye'deki kimyasal silah iddialarının arkasındaki “doktorlar” teröristlere yardım ediyor

 

Tony Cartalucci  

 

Landdestroyer.blogspot    

 

Batı'nın Suriye hükümetinin çok sayıda sivile karşı kimyasal silah kullandığı yönündeki anlatısının dayandırıldığı "kanıtlar" şu ana kadar tamamen, “Sınır Tanımayan Doktorlar”ın iddialarından ibaret. New York Times'da yayınlanan "Yardım grubu kimyasal saldırı izlerinin ayrıntılarını verdi" başlıklı haberde, şunları yazılı: 
 

“Cumartesi günü bir uluslararası yardım grubu, Şam yakınlarında kimyasal silah saldırısı olduğundan şüphelenilen saldırı bölgesinin yakınlarında, destekledikleri tıp merkezlerinin, aktarılan saldırı sabahında zehirli sinir maddelerine maruz kalmayla uyumlu semptomlar gösteren 3 binden fazla hasta kabul ettiğini söyledi.

Sınır Tanımayan Doktorlar grubu, bu kişilerden 355'inin öldüğünü söyledi.


Bu açıklama başkent Şam'ın kuzeydoğu banliyölerinde Çarşamba günü gerçekleşen saldırı üzerinde çalışan uluslararası bir kuruluş tarafından yayınlanan ilk açıklama.”

 

Her ne kadar bu kuruluş Batı medyası tarafından genellikle “bağımsız” olarak tanımlansa da, gerçeklikten bundan daha uzak bir şey olamaz.


İlk olarak, Sınır Tanımayan Doktorlar, Suriye'de ve komşu İran'da rejim değişikliği de dâhil olmak üzere Wall Street ve Londra'nın kolektif dış politikasının arkasında bulunan şirket-finans grupları tarafından finanse ediliyor. Sınır Tanımayan Doktorlar'ın kendi yıllık raporunda (2010 raporuna buradan erişilebilir) adı geçen mali bağışçılar arasında Goldman Sachs, Wells Fargo, Citigroup, Google, Microsoft, Bloomberg, Mitt Romney'in Bain Capital'i ve sayısız başka şirket-finans çevresi de bulunmaktadır. Sınır Tanımayan Doktorlar'ın bir diğer dikkat çeken özelliği, Danışmanlar Kurulu'nda Goldman Sachs'dan Elizabeth Beshel Robinson dâhil bankerlerin bulunmasıdır.  

Sınır Tanımayan Doktorlar'ın sözde “bağımsız” olduğu ve “yardım” ettiği iddialarını daha da fazla karmaşıklaştıran şey, tıbbi tesislerinin Suriye'nin teröristlerin elinde bulunan bölgelerinde, özellikle de Suriye'nin NATO üyesi Türkiye'yle olan sınırı üzerine kurulu olmasıdır. NPR'ye verdiği bir röportajda, Sınır Tanımayan Doktorlar'dan Stephen Cornish, kuruluşunun Suriye çatışmasındaki yerinin niteliğini açığa çıkarmıştı. Cornish, yardımın Suriye hükümetinin kontrolünün dışındaki bölgelere gönderildiğini ve kuruluşunun gerçekte bu bölgelerde tesisler kurduğunu izah ediyordu. Cornish şunları kabul etmişti [vurgular bize ait]: 
 

“Birkaç ay önce, bir mağaranın içinde açılan bir ameliyathanemiz oldu. Bir diğeri bir tavuk çiftliğinde, üçüncüsü de bir evde açıldı. Ve biz bu yapıları, elimizden gelen en iyi şekilde, modern teknolojiyle ve eksiksiz tıbbi ekiplerle donattık. Bu ekipler başlangıçta temel olarak savaşan yaralılarla ve çatışmadan doğrudan etkilenen kişilerle ilgileniyordu.”

 

Bir başka deyişle, Wall Street tarafından finanse edilen kuruluş, Batı ve bölgesel müttefikleri tarafından silahlandırılan ve finanse edilen militanlara destek sağlıyor; bu militanların çoğunun yabancı savaşçılar olduğu, El Kaide ile veya onun de facto siyasi kanadı Müslüman Kardeşler'le bağlantılı veya doğrudan bunlara üye kişiler olduğu ortaya çıkarılmıştı. Bu sözde “uluslararası yardım” kuruluşu gerçekte, Suriye'ye karşı yöneltilmiş örtülü askeri makinede bir diğer çarktır ve tıbbi müfreze işlevi görmektedir.   

Şam'daki, Sınır Tanımayan Doktorlar tarafından desteklenen “hastaneler”, şimdi hükümet güçleri tarafından yeniden ele geçirilme tehlikesi altında olan bölgelerdedir ve Batı medyası, önce bir kimyasal saldırının gerçekleştiğine, ikinci olarak da bu saldırıyı hükümetin yaptığına “kanıt” bulmak için bu tesislere bakıyor. Batı medyasının izleyicilerine söylediği şey şu ki, Sınır Tanımayan Doktorlar bile kendi ekip üyelerinin bu tıbbi tesislerde olmadığını ve yalnızca onlara yardım gönderdiğini kabul ediyor – bir başka deyişle bu kanıt, teröristlerin elinde bulunan bölgelerden gelen dedikodudan ibarettir ve sözde “itibarlı” bir uluslararası kuruluştan gelen gerçek bir kanıt kılığına sokulmuştur.


Sınır Tanımayan Doktorlar'ın kendi resmi açıklamasında şunlar belirtilmektedir:  
 

“2012'den beri MSF [Sınır Tanımayan Doktorlar] Şam eyaletindeki tıbbi ağlar, hastaneler ve tıp noktalarıyla güçlü ve sağlam bir işbirliği tesis etmiştir ve kendilerine ilaç, tıbbi ekipman ve teknik destek sağlamıştır. Kayda değer güvenlik riskleri nedeniyle MSF personeli, bu tesislere girememiştir.”

 

Daha ileride şunlar belirtiliyordu: 
 

“Dr. Janssens, 'MSF bu semptomların nedeninin bilimsel olarak teyit edemez ve saldırıdan kimin sorumlu olduğunu belirleyemez' dedi.” 

 

Muhtemelen haberleri okuyan insanların büyük çoğunluğunun tehlikeli Batı medyasının söylediklerine kelime kelime inanması ve hiçbir zaman Sınır Tanımayan Doktorlar'ın Suriye'de gerçekte ne yaptığı ve hatta son olayla ilgili neler söylediği hakkında bir şey okumaya zahmet etmemesi umuluyor. Benzer bir rutin Libya için de kullanılmış, İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Uluslararas Af Örgütü bu ülkeye yönelik bir Batı askeri müdahalesi için bir bahane yaratmaya çalışarak meşruiyetini harcamıştı.
 

Çev: Selim Sezer
 

medyasafak.com