Suriye’de Son Durum: Obama: Vurmalıyız / Esad: Savaşta Muzaffer Olacağız

Suriye’de Son Durum: Obama: Vurmalıyız / Esad: Savaşta Muzaffer Olacağız
ABD Başkanı Obama, “yönetiminin Suriye rejiminin kimyasal silah kullandığı sonucuna vardığını” ve “Washington’un sınırlı ve gereken ölçüde bir vuruş yaparak kimyasal silahların kullanımına göz yummayacağı mesajını iletmek zorunda olduğunu” söyledi.

ABD Başkanı Obama, “yönetiminin Suriye rejiminin kimyasal silah kullandığı sonucuna vardığını” ve “Washington'un sınırlı ve gereken ölçüde bir vuruş yaparak kimyasal silahların kullanımına göz yummayacağı mesajını iletmek zorunda olduğunu” söyledi.

Obama “Eğer bunu açık, kararlı fakat çok sınırlı bir şekilde söylersek bunu yapmayı bırak demiş oluruz ve bunun uzun vadede ulusal güvenliğimiz için olumlu etkisi olur” şeklinde konuştu.

Obama bu açıklamaları PBS kanalına verdiği röportajda yaptı. Obama, “Amerikan ordusunun kendisine Suriye karşıtı askeri operasyonlar hakkında pek çok seçenek sunduğunu, fakat henüz bu konuda karar vermediğini” söyledi.

Rusya ve İngiltere Bölgeye Yığınağını Sürdürüyor

Suriye karşıtı savaş retoriği devam ederken İngiltere Savunma Bakanlığı, Kıbrıs'taki İngiliz üssüne 6 adet Typhoon jeti daha gönderildiğini bildirildi. Öte yandan Rus haber ajansı Interfax'ın Rus Genelkurmayı'ndan ismini vermek istemeyen bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Akdeniz'e bir füze gemisi ve denizaltı avcısı başka bir geminin gönderileceği ilan edildi.

İsmini vermeyen Rus kaynak “Doğu Akdeniz'deki malum durum deniz kuvvetlerinde belirli düzenlemeler yapmamızı gerektiriyor” dedi.

ABD Orman Kanununda Israrlı

Öte yandan Amerikan yönetimi, BM desteği ve müttefiklerinin desteği olmasa bile Suriye karşısında askeri operasyonda kararlı olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf “BM'nin ülkesinin Suriye'yi vurma planı karşısındaki olası reddinin ABD yönetimini ileri gitmekten alıkoyamayacağını” belirtti.

Marie Harf “Rusya'nın BM'deki uyuşmazlığı nedeniyle duramayız. Durum hemen cevap verilmesini gerektirecek kadar ciddi” dedi!

Hollande: Suriye'de Politik Süreç İzlenmeli

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ise Suriye karşısında askeri harekat çağrısı yapan daha önceki konumunu yumuşatarak “Suriye'de politik çözümü bulmak için herşey yapılmalı” dedi.

Esad: Savaşta Muzaffer Olacağız

Tüm bunlar olurken Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad “Ülkesinin ABD ve müttefikleri karşısındaki askeri çatışmada galip geleceğini” söyledi.

medyasafak.com