“Kongre’den Savaş Kararı Çıkması Zor”

“Kongre’den Savaş Kararı Çıkması Zor”
Oklahama Senatörü Cumhuriyetçi James Inhofe, Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul ve başka bir cumhuriyetçi Peter King Başkan Obama’nın saldırı planının yeterli desteği almasının mümkün gözükmediğini söyledi.

“Kongre'den Savaş Kararı Çıkması Zor”

ABD Başkanı Obama Kongre üyelerini Suriye savaşına ikna etmek için kulis faaliyetlerine başladı. Obama Cumartesi günü Suriye konusunda askeri güç kullanımı meselesini tartışmayı Kongre'ye havale etmişti.

Bazı Kongre üyeleri ise 9 Eylül'de yapılacak görüşmelerde Suriye savaşına destek kararı çıkması konusunda oldukça şüpheliler.

Oklahama Senatörü Cumhuriyetçi James Inhofe, Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul ve başka bir cumhuriyetçi Peter King Başkan Obama'nın saldırı planının yeterli desteği almasının mümkün gözükmediğini söyledi.

Kendisi askeri müdahaleyi destekleyen King, Pazar günü Fox News'e yaptığı açıklamada “Kongre'den onay almak zor olacak, özellikle de önümüzdeki dokuz günde muhalefetin buna karşı hareket etme imkanı düşünüldüğünde” dedi.

NBC News tarafından gerçekleştirilen yeni bir anket Amerikalıların %80'inin Obama'nın Suriye'de kuvvet kullanmadan önce Kongre'nin desteğini alması gerektiğine inandığını gösteriyor.

Obama öte yandan dışardaki müttefiklerinin desteğini almada da zorlanıyor. Britanya Başbakanı David Cameron, milletvekilleri Suriye'deki askeri operasyon çağrısını reddettiğinde küçük düşürücü bir yenilgi almıştı.

Öte yandan, bazı analistler Obama'nın, kendisi aksi yönde görüş beyan etse de topu Kongre'ye atmak suretiyle savaş kararı alınmasını engellemeyi planladığını iddia ediyorlar.

medyasafak.com