Hizbullah Seferberlik Pozisyonu Aldı

Hizbullah Seferberlik Pozisyonu Aldı
“Suriye Hizbullah ile birlikte ortak bir operasyon odası kurdu ve füzelerden sorumlu birimler daha önce görülmeyen bir alarm seviyesine getirildiler. İslami Direniş (Hizbullah) tüm rütbelilerine ve savaşçılarına mevzilerine girmeleri emri verdi.”

Tanıkların bildirdiğine göre Hizbullah direniş hareketi, muhtemel bir Suriye saldırısı öncesinde tüm güçlerini güçlerini seferberlik pozisyonuna geçirdi.

 

AFP Pazartesi günkü haberinde, Lübnan'daki şahitlere dayanarak, “örgüt üyelerinin genel bir seferberlik halinde olduklarının tahmin edildiğini, zira pek çok savaşçının son beş gün içersinde, Güney Lübnan'ın Tire ve Bekaa Vadisi'nde yer alan şehirlere bağlı farklı köylerdeki düzenli mevzilerini terkettiklerini” bildirdi.

 

Ajans ayrıca Beyrut'un güney mahallelerindeki kontrol noktalarındaki genç savaşçıların daha deneyimli kişilerle yer değiştirdiğini de belirtti.

 

Bir Hizbullah sözcüsü ise, örgütün son hareketliliği üzerinde yorum yapmaktan kaçındı.

 

Bununla birlikte, Lübnan'da yayın yapan El Ahbar gazetesi “Suriye ordusunun henüz çatışmalara katılmamış yeni birlikleri de mobilize ettiğini” yazdı.

 

Gazete şöyle devam ediyor: “Suriye Hizbullah ile birlikte ortak bir operasyon odası kurdu ve füzelerden sorumlu birimler daha önce görülmeyen bir alarm seviyesine getirildiler. İslami Direniş (Hizbullah) tüm rütbelilerine ve savaşçılarına mevzilerine girmeleri emri verdi.”

 

medyasafak.com