Amerikalı Yetkililer: ABD Suriye’deki Militanları Eğitip Silahlandırıyor

Amerikalı Yetkililer: ABD Suriye’deki Militanları Eğitip Silahlandırıyor
Bazı Amerikalı yetkililer Amerikan ordusunun Suriye’ye saldırmaya hazırlanırken, bir taraftan da Suriye devletine karşı savaşan militanları silahlandırmaya ve eğitmeye başladığını söylediler.

Bazı Amerikalı yetkililer Amerikan ordusunun Suriye'ye saldırmaya hazırlanırken, bir taraftan da Suriye devletine karşı savaşan militanları silahlandırmaya ve eğitmeye başladığını söylediler.

Obama'nın Pazartesi günü Beyaz Saray'da Senatör John McCain ve Senatör Lindsey ile yaptıkları bir konuşmaya tanık olan bu görevliler, ABD Başkanının “Gizli faaliyetlerin, ABD Suriye toprağındaki hedefleri vurduktan sonra sonuçlarını vereceğini” söylediğini aktardılar.

New York Times'ın Cumhuriyetçi McCain'den aktardığına göre Obama “Suriye'deki yabancı destekli militanları desteklemek için daha fazla şeyler yapmaya” genel destek vermiş.

CIA Suriye'ye şu ana kadar en az 50 militanı eğitmiş. Militanların Suriye'ye girdikleri belirtiliyor.

Öte yandan The Times gazetesi Obama ve senatörleri arasında, Suriye'ye yapılacak bir saldırının Suriye hükümetinin füze sistemlerini zayıflatmaya dönük olması gerektiği üzerinde geniş bir konsensüs oluştuğunu yazdı.

medyasafak.com