Cartalucci: Suriyeli “İsyancılar” ABD Silahlarını Kullanacaklarını Söylüyor

Cartalucci: Suriyeli “İsyancılar” ABD Silahlarını Kullanacaklarını Söylüyor
ABD’li yetkililere ve Suriyeli figürlere göre CIA, Obama yönetiminin sözünü verdiği ölümcül yardımda gecikmeyle geçen ayların sonunda, Suriye’deki isyancılara silah tedarik etmeye başladı. Sevkıyatlar iki haftadır, Dışişleri Bakanlığı’nın ayrı olarak yaptığı araç ve diğer teçhizat sevkıyatlarıyla birlikte başladı.

Suriyeli “isyancılar” ABD silahlarını kullanacaklarını söylüyor

 

Tony Cartalucci

 

Press TV

 

Suriye'de faaliyet gösteren teröristler, BM denetçilerini “bloke etme” tehdidinde bulundular. Akacak kan, onları açıkça silahlandıran ABD'nin elinde olacaktır.


Reuters'ta yayınlanan "Suriyeli isyancılar ABD-Rusya anlaşmasına tepki gösterdi, Esad'ın kimyasal silahları Lübnan ve Irak'a götürdüğünü söyledi” başlıklı haberde sözde “Özgür Suriye Ordusu”ndan Kasım Sadeddin, Suriye'nin kimyasal silahlarını bağımsız denetime açma ve imha etme yönündeki son Suriye-Rusya anlaşmasını reddetti ve bu görevi gerçekleştirmek üzere Suriye'ye girerlerse BM denetçilerini bloke etme andı içti.
 

Reuters'ın aktardığına göre: 

 

Kasım Sadeddin, "Kerry-Lavrov anlaşması cehennemin dibine. Biz bunu reddediyoruz ve denetçileri korumayacağız, Suriye'ye girmelerine de izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Terörist cephe, bu açık tehditleri gerçekleştirirken, son haftalarda ABD yetkilileri tarafından da kabul edildiği üzere ABD tarafından sağlanan silahları, ekipmanları ve araçları kullanacaktır. Washington Post'ta yayınlanan "ABD silahları Suriyeli isyancılara ulaşıyor” başlıklı yazıda şunlar aktarılmıştı:

 

ABD'li yetkililere ve Suriyeli figürlere göre CIA, Obama yönetiminin sözünü verdiği ölümcül yardımda gecikmeyle geçen ayların sonunda, Suriye'deki isyancılara silah tedarik etmeye başladı. Sevkıyatlar iki haftadır, Dışişleri Bakanlığı'nın ayrı olarak yaptığı araç ve diğer teçhizat sevkıyatlarıyla birlikte başladı – bu malzeme akışı, ABD'nin Suriye'deki iç savaştaki rolünde büyük bir artış anlamına geliyor.

 

Elbette, bu ilk defa açıkça kabul etme anlamına gelse de, ABD'nin Suriye içinde ve sınır boylarında faaliyet yürüten teröristlere sağladığı doğrudan askeri yardım, ABD'nin Lübnan, NATO üyesi Türkiye, El Kaide'nin nüfuz ettiği Kuzey Irak ve de Ürdün üzerinden Suriye'ye savaşçı, silah ve para akıtması iki yıldır devam ediyor – ve bunlar kasten El Kaide ile diğer mezhepçi aşırıcıların eline geçiriliyor. 


Şimdi ABD, 2007 gibi erken bir tarihten itibaren ürettiği belgelenmiş olan mezhep yönelimli bir çatışmayı bilerek sürdürmekteki rolünü açıkça kabul ettiği gibi, aynı zamanda silahlandırdıklarını kabul ettikleri bu teröristlerin gerçekleştireceği, BM denetçilerinin ve onların korunmasından sorumlu olan kişilerin taciz edilmesi, engellenmesi, yaralanması, kaçırılması veya öldürülmesi de dahil olmak üzere suçlardan da sorumludur.  


Şam'da Ağustos 2013'te gerçekleştiği varsayılan kimyasal silah saldırısını incelemeyi amaçlayan BM denetçilerine sniper'larla ateş açılmasıyla şimdiden gelecekteki denetçilerin karşı karşıya olacağı tehlikelerin bir resmi ortaya çıkmaktadır ve bu resme, Batı'nın bilerek güçlendirdiği ve halen buna devam ettiği tehlikeli, kanunsuz teröristler damgasını vurmaktadır.

 

Amerika'nın BM silah denetçilerine karşı gerçekleşebilecek bir saldırıdaki suç ortaklığını ifşa etmek, gelecekte, ABD birliklerinin Suriye'nin kimyasal silahlarını “güvenceye almak” üzere kullanılması planları da dâhil olmak üzere, BM'nin “başarısızlığı” temelinde ABD askeri müdahalesini meşrulaştırma girişimlerine karşı da kamuoyunu aydınlatacaktır. 


Suriye-Rusya planının şimdiden Suriye içindeki ABD destekli teröristler tarafından kasten sabote edildiğinin anlaşılması, Amerika'nın gelecekte Suriye krizine veya herhangi bir krize yönelik herhangi bir çözümün tamamen dışında olduğu anlamına gelmektedir.

 

Çev: Selim Sezer

 

medyasafak.com