Bender bin Sultan Görevinden Kovulabilir

Bender bin Sultan Görevinden Kovulabilir
Press TV’nin bildirdiğine göre kaynaklar, bu kararın Suud Kralı Abdullah bin Abdülaziz tarafından Kasım sonunda verilecek resmi bir buyrukla icra edilebileceğini söylüyorlar.

Bender bin Sultan Görevinden Kovulabilir

 

İsmini açıklamayan bazı Suudi kaynakları Suud istihbaratının başı Bender bin Sultan'ın Washington'un ricasıyla görevden alınabileceğini iddia ettiler.

 

Press TV'nin bildirdiğine göre kaynaklar, bu kararın Suud Kralı Abdullah bin Abdülaziz tarafından Kasım sonunda  verilecek resmi bir buyrukla icra edilebileceğini söylüyorlar.

 

Suud Sarayının Bender bin Sultan'ın faaliyetlerinden hoşnut olmadığı ve genel politikasından şüphe duyduğu iddia ediliyor.

 

29 Ağustos tarihinde Mint Press News'te yayınlanan bir haberde, Şam'ın Guta bölgesindeki Suriyelilerden aktarımda bulunularak, kimyasal saldırıyı düzenleyen El Kaide bağlantılı terörist grubun bu silahları Suudi Arabistan'dan aldığı yazılmıştı.

 

Associated Press'in Ortadoğu muhabiri olan Dale Gavlak'ın imzasını taşıyan bu haberde, doktorlar, hükümet karşıtı güçler ve onların Guta'daki aileleriyle yapılan röportajlara dayanılarak, teröristlerin bu kimyasal silahları Suudi istihbaratının başı Prens Bender'den aldıkları belirtilmişti.

 

Gavlak bu yazıyı yazmasının 48 saat sonrasında tehditler almaya başlamış. Yazar, tehditlerin daha çok Bender adına çalışıyora benzeyen üçüncü bir taraftan geldiğini söylüyor.

 

medyasafak.com