Husi Lideri: İmam Ali'nin (a.s) Velayetine Dönmeden Siyo-Emperyalizmle Savaşamayız

 Husi Lideri: İmam Ali'nin (a.s) Velayetine Dönmeden Siyo-Emperyalizmle Savaşamayız
Abdülmelik Husi: Müslümanların Yahudilere ve Amerikan Sulta rejimine karşı mücadele edebilmeleri için Emirel Müminin Ali’nin (as) velayetine geri dönmek ve onun yolunu izlemekten başka bir çareleri yoktur.

Abdülmelik Husi: Emirel Müminin Ali'nin (as) Velayetine Geri Dönmeden Yahudilerin ve Amerika'nın Karşısında Duramayız

 

''Ensarullah'' Hareketi Lideri Abdülmelik Husi Şiilere ait Yemen ''El Meysere'' kanalına verdiği demeçte şunları söyledi: “Toplum önderlerinin belirli bir takım kriterlere sahip olmaları gerekmektedir fakat ne yazık ki Yemen'deki mevcut hükümet bunların hiçbirine sahip değil. Müslümanların Yahudilere ve Amerikan Sulta rejimine karşı mücadele edebilmeleri için Emirel Müminin Ali'nin (as) velayetine geri dönmek ve onun yolunu izlemekten başka bir çareleri yoktur.”

 

Shia News Haber Ajansının aktardığı habere göre, Şii Husi Hareketi Ensarullah Önderi Abdülmelik Bedreddin El Husi, Gadir-i Hum bayramı münasebetiyle yaptığı konuşmasında Yemen'deki mevcut hükümeti şiddetle eleştirerek “Oldukça güçsüz ve başarısız olan bu rejim bir okulu bile yönetmeyi haketmiyor” dedi.

 

Abdülmelik Husi kıssa bir süre önce ulusal kurtuluş hükümetinin kurulması ve Amerika'nın Yemen'deki askeri varlığını sona erdirebilmek için ülkedeki halk direnişinin devam etmesini istemişti. Abdülmelik  Husi mevcut Yemen Hükümetinin Amerika'nın uşağı olduğunu vurgulamış ve “Yabancı güçler ülkedeki eski iktidarın gücünü artırmak için Amerika ile birlikte büyük bir rol oynuyor ve Yemen'deki direniş dalgasına binerek  kendilerini bu toplumdaki yapılanmaya dayatmak istiyorlar” demişti.

 

medyasafak.com