Bender bin Sultan İle Mossad Arasında İran’a Karşı Yeni Anlaşma

Bender bin Sultan İle Mossad Arasında İran’a Karşı Yeni Anlaşma
Suudi Arabistan ve Siyonist rejim temsilcilerinin hazır bulunduğu bir toplantıda Mossad tarafından İran’ın nükleer tesis ve enerji santrallerini tahrip etmek için Stuxnet’ten daha zararlı bir virüs üretme konusunun önerildiği ileri sürüldü.

Bender bin Sultan İle Mossad Arasında İran'a Karşı Yeni Anlaşma / Stuxnet'ten Daha Zararlı Virüs Yolda

 

Suudi Arabistan ve Siyonist rejim temsilcilerinin hazır bulunduğu bir toplantıda Mossad tarafından İran'ın nükleer tesis ve enerji santrallerini tahrip etmek için Stuxnet'ten daha zararlı bir virüs üretme konusunun önerildiği ileri sürüldü.

 

Fars Haber Ajansının bildirdiği habere göre, Suudi Arabistan ve İsrail'in 5+1 ülkelerinin İran'la  yaptığı görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması için verdikleri çabaların yenilgiye uğramasının ardından, Suudi Arabistan istihbarat şefi Bender Bin Sultan ve Mossad şefi Temir Pardo temsilcileri ikili işbirliğini artırmak için Avusturya'nın Başkenti Viyana'da bir araya geldiler.

 

24 Kasım 2013 tarihinde düzenlenen bu toplantıda, iki taraf İran'a karşı istihbarat, casusluk ve sabotaj alanlarında işbirliğini güçlendirme planları hazırladı.

 

Toplantıda Mossad temsilcileri tarafından önerilen en önemli projelerden biri de İran'ın nükleer tesis ve enerji  santrallerini tahrip etmek için Stuxnet'den daha zararlı bir virüsü üretme konusuydu ve bu projenin uzun süreli ve maliyetinin yüksek olmasına rağmen Suudiler tarafından memnuniyetle karşılanıp kabul edildiği bildirildi.

 

Yaklaşık bir milyon dolar  olduğu tahmin edilen bu projenin maliyetinin  Suudi Arabistan tarafından karşılanacağı belirtildi.

 

Yakın Zamanda Bender Bin Sultan'ın Ürdün'ün El Akabe şehrinde Mossad şefi Temir Pardo ile bir otelde bir araya geldikleri ileri sürülmüş ve bu durumdan haberdar olan veliaht prensin de görüşmeye bir hayli öfkelendiği kaydedilmişti.

 

medyasafak.com