“İsrail Son Doğu Guta Çatışmalarına Dahil Oldu”

“İsrail Son Doğu Guta Çatışmalarına Dahil Oldu”
Lübnan’da yayın yapan Es-Sefir gazetesi bugünkü (Cumartesi) sayısında, yaklaşık bir hafta önce Doğu Guta’da Suriye ordusu noktalarına karşı yapılan sürpriz saldırıya İsrail ordusunun ilk kez etkili bir şekilde katıldığını yazdı.

 

Lübnan'da yayın yapan Es-Sefir gazetesi bugünkü (Cumartesi) sayısında, yaklaşık bir hafta önce Doğu Guta'da Suriye ordusu noktalarına karşı yapılan sürpriz saldırıya İsrail ordusunun ilk kez etkili bir şekilde katıldığını yazdı.

 

Gazeteye açıklama yapan kaynaklar Siyonist birliklerin, Suudi-ABD-İsrail istihbaratının eşgüdüm içersinde sağladığı istihbaratla Ürdün'den çıkarak saldırıyı başlatan militanlara Suriye ordusunun pozisyon bilgilerini ve keşif haritalarını sağladığını belirttiler.

 

Güvenlik yetkilisi açıklamalarında şunları kaydetti:

 

“Bununla birlikte Doğu Guta çatışmalarına İsrail'in sağladığı destek bütün saldırının temel basamağını teşkil etmekteydi. Saldırının ilk etabının başlangıcından önce İsrailliler, bölgede konuşlanmış olan Suriye Ordusunun Dördüncü Tümeni, Cumhuriyet Muhafızları, Hizbullah'ın elit kuvvetleri ve Iraklı Ebu'l-Fazl Abbas Tugaylarının herbirinin kendi arasındaki iletişim sistemini kesmeyi başardı.”

 

“Saldırının ilk saatleri esnasında İsrailliler elektronik şifre kırma araçlarını kullandılar ve en ön savunma hatlarındaki Suriyeli gruplarla ve müttefiklerinin radyo iletişimlerini engellemeyi başardılar. Bu nedenle bu hat kısa bir süre içersinde yarıldı ve el-Marc bölgesindeki çiftlikler ve yedi köy düştü .”

 

“Dördüncü Tümenin bölgede üslenmiş birimleri komutanlarıyla iletişimlerini kaybetti ve diğer birimler ikinci savunma hattına çekilen grupların hatlarını koruyarak saldırganların hedeflediği Doğu Guta'nın kapısı konumunda olan stratejik Uteybe'nin düşmesini engellediler.”

 

medyasafak.com