IŞİD 100’den Fazla Nusra ve Ahraru’ş Şam Militanını İdam Etti

IŞİD 100’den Fazla Nusra ve Ahraru’ş Şam Militanını İdam Etti
“Çoğu başlarından vurulmuş 70’den fazla kişinin cesedi toplanarak Rakka Devlet Hastanesine gönderildi. İdam edilenlerin çoğu çatışmada yaralanmış kişilerdi. Nusra Cephesi ve Ahraru’ş Şam’ın ideolojik olarak IŞİD’e yakın olmaları durumu değiştirmedi.”

 

Reuters'in bildirdiğine IŞİD, Türkiye sınırındaki Tel Abyad kasabasını ele geçirmesinin ardından yine başka bir El Kaide bağlantılı örgüt olan Nusra Cephesi ve Ahraru'ş Şam Tugaylarına bağlı 100'den fazla savaşçıyı idam etti.

 

İsmini belirtmek istemeyen bir aktivist “Çoğu başlarından vurulmuş 70'den fazla kişinin cesedi toplanarak Rakka Devlet Hastanesine gönderildi. İdam edilenlerin çoğu çatışmada yaralanmış kişilerdi. Nusra Cephesi ve Ahraru'ş Şam'ın ideolojik olarak IŞİD'e yakın olmaları durumu değiştirmedi” açıklamasını yaptı.

 

Diğer gruplar ile IŞİD arasındaki çatışma geçen haftadan beri daha da yoğunlaşmış durumda.

 

Muhalefet kaynaklarına göre Nusra Cephesi'nin Rakka komutanı Ebu Saad el Hadram da hafta sonu öldürülen militanlar arasında yer alıyor.

 

Kaynaklar IŞİD'in Rakka'daki kaybettiği kendi bölgesinin çoğunu ve yine Türkiye sınırındaki Tel Abyad kasabasını son saldırısıyla geri almayı başardığını söylüyorlar.

 

Ahraru'ş Şam gibi grupların ise IŞİD içersinde pek çok akrabaya sahip oldukları için bu örgütle savaşmamayı tercih ettikleri iddia ediliyor.

 

Aynı kaynak “Pek çoğu kendi akrabalarıyla savaşmakta bir fayda görmüyor. IŞİD Rakka'nın ve çevresindeki kırsal bölgenin %95'ini kontrol ediyor” diyor.

 

medyasafak.com