Yermük'ün kalbinden tanıklıklar

Yermük'ün kalbinden tanıklıklar
"Gerçekleri çarpıtarak, yalan ve yanlışlarla farklı bir görüntü çizmek isteyen herkese, olayların kalbinden tanıklarla, Yermük Kampı gerçeklerini yazıyorum..."

 

 

Yermük'ün Kalbinden Tanıklıklar

 

Adnan Kenefani*-FHKC-GK

 

 

Gerçekleri çarpıtarak, yalan ve yanlışlarla  farklı bir görüntü çizmek isteyen herkese, olayların kalbinden tanıklarla, Yermük Kampı gerçeklerini yazıyorum:

 

Militanların kamptan çıkması ve kampın restorasyonu, yaşam koşullarının ve altyapısının tekrar sağlanması için ''Denetleme Komitesine'' bırakılması adına yapılan onlarca anlaşma, bu militanlar yüzünden başarısızlığa uğradı. Bunun nedeni ise bağlı oldukları "müfreze ve birliklerin'' farklı eğilimlere sahip oluşu. Maalesef bazıları da Filistinli. Her anlaşmadan sonra şehit ve kurbanlar veriyoruz. (çev. notu: Anlaşmalara FKÖ dahil 13 Filistin fraksiyonu imza attı)

 

Kampa giren militanlar dükkanları, evleri, mağazaları, depoları ve kampın nimetlerini yağmaladılar. Kendilerine yaklaşmaları yasak olan masum ve aç insanların gözleri önünde, lezzetli yemekler yediler.

 

Silahlı gruplar; silah ve mühimmat yardımı, militan ve çete elemanlarının akışı için çevre bölgeler ile bağlantıları olan tüneller kazdı. Bu tüneller sayesinde yağmaladıklarını satabilecekleri pazarlar bile kurdular. Bu pazarlar açık bir şekilde Yalda ve Hacer el-Esved sokaklarında kuruldu.

 

Gıda, ilaç ve diğer ihtiyaçların karşılanması amacıyla, resmi olarak ve Suriye ordusunun izniyle gönderilen yardım konvoyu kampa giriş yaptı. Fakat bu yardım konvoyu, militanlar tarafından yağmalandı ve kampta aç bir halde yardım bekleyen masumlara hiçbir şey ulaşamadı.

 

Kamp, ordunun ablukası altında. Ordu, militanların Şam'ın merkezine sızma amacıyla gerçekleştirdikleri operasyonları boşa çıkardı. Silahlıların yardım ve lojistik hatlarını da kesmiş durumda. Ablukanın bir güvenlik meselesi olduğu açık. Diğer bir yandan ordu, kamptaki insanların çıkışı için, birçok güvenli çıkış koridoru oluşturdu. Bu şekilde kamptan çıkış yapan Filistinliler çok.

 

Kamptan çıkış yapamayanların bir kısmı silahlılar tarafından ''canlı kalkan'' olarak kullanılıyor, diğer bir kısmı da ''çıkış yaptığınız zaman, ordu tarafından tutuklanacak veya katledileceksiniz'' diye yayılan söylentilerden korkuyor. Devlet, kamptan çıkış yapan herkese, ilaç, gıda ve diğer tüm ihtiyaçlarının sağlandığı barınaklar sağladı.

 

Şu an, kampa en yakın sokak olan Ez-Zahara sokağının sonunda, çok büyük bir yardım konvoyu, günlerdir kampa giriş yapmayı bekliyor. Militanlar, konvoyun girişini engellemek amacıyla sürekli çatışma çıkarıyor. Ordunun, çıkışları engellediği ile ilgili yazılan her şey yalan ve iftiradır. Tam aksine, insanların çıkışı ve güvenliğinin sağlanması amacıyla kurulmuş sistemler ve mekanizmalar var.

 

Durum, tüm açıklığı ve gerçekliği ile bundan ibaret.

 

*Edebiyatçı ve FHKC sözcüsü Gassan Kenefani'nin Kardeşi

 

Çev: Hasan Sivri

 

medyasafak.com