Suriyeli militanlara İsrail desteği: ÖSO'nun yeni komutanı İsrail’de eğitildi

Suriyeli militanlara İsrail desteği: ÖSO'nun yeni komutanı İsrail’de eğitildi
Medya haberleri, Şam karşıtı militan grup Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) yeni komutanı Abdülilah el-Beşir’in İsrail’de eğitildiğini yazdı. El-Ahd haber sitesi, El-Beşir’in geçen yıl Güney Suriye’de Suriye ordusuyla girdiği çatışmada yaralandıktan sonra tedavi için İsrail’e gittiğini yazdı.

 

 

Global Research / Fars Haber Ajansı

 

 

Medya haberleri, Şam karşıtı militan grup Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yeni komutanı Abdülilah el-Beşir'in İsrail'de eğitildiğini yazdı.

 

El-Ahd haber sitesi, El-Beşir'in geçen yıl Güney Suriye'de Suriye ordusuyla girdiği çatışmada yaralandıktan sonra tedavi için İsrail'e gittiğini yazdı.

 

El-Beşir Güney Suriye'deki askeri konseyden sorumluydu ve El-Ruşid bölgesindeki bir askeri operasyonda yaralandıktan sonra İsrail'deki bir hastaneye götürüldü.

 

El-Beşir, eski ÖSO komutanı Salim İdris'in yerini aldı. ÖSO, online olarak yayınlanan bir açıklamada Beşir'in İdris'in yerini aldığını duyurdu.

 

El-Beşir yaralandığı zaman, dikkatleri, askeri eğitim aldığı İsrail'de bulunduğu gerçeğinden uzaklaştırmak için öldüğü ve Deraa'da toprağa gömüldüğü yönünde haberler yayılmıştı.

 

Bir askeri analist El-Ahd sitesine, El-Beşir'in atanmasının militanların Kalamun bölgesinde aldığı yenilgiyle çakıştığını ve Cenevre-2 görüşmelerinin sonrasında gerçekleştiğini söyledi.

 

İdris, silahlı gruplar için yeterli askeri yardım toplayamadığı için uzun zamandır sahadaki militanlar tarafından eleştiriliyordu.

 

medyasafak.com