Hizbullah, yayınladığı bildiriyle Filistinlilerin El Aksa savunmasını selamladı

Hizbullah, yayınladığı bildiriyle Filistinlilerin El Aksa savunmasını selamladı
Siyonist yerleşimcilerin El Aksa Camii’ne saldırısını yorumlayan Hizbullah, aşağıdaki açıklamayı yayınladı:

Hizbullah, Filistinlilerin El Aksa savunmasını selamladı: “İsrail” direnişten korkuyor

 

Alahednews.com

 

 

Siyonist yerleşimcilerin El Aksa Camii'ne saldırısını yorumlayan Hizbullah, aşağıdaki açıklamayı yayınladı:



Siyonist yerleşimcilerin El Aksa Camii'ne yönelik saldırıları, “İsrailli” askerlerin koruması altında düzenli bir eyleme dönüştü.


Bu, İşgal Altındaki Kudüs'ün evlatlarının “İsrail” saldırılarıyla karşı karşıya olduğu ve onların camiye girerek Siyonist işgalin bayrağını dikmesini önlemek için fedakarlıklar yaptığı bir sırada meydana geldi.



Bugün Kudüs halkı Siyonist suçlularla sert çatışmalara girdi. Bu çatışmalarda onlarca kişi gerçek mermilerle ve diğer vahşi yöntemler sonucunda yaralandı. Bu şekilde saldırganlarının planlarını bir kez daha başarısızlığa uğratarak, bedeli ne olursa olsun onun [“İsrail”in] karşısında durma cesaretini gösterdi.


Siyonistlerin El Aksa Camii'ne yönelik artan saldırganlıkları, camiyi yıkma ve bütün Kudüs-i Şerif'i Yahudileştirme planının parçası olarak gerçekleşiyor.


Ne yazık ki “İsrailli” düşman, mevcut siyasi konjonktürden yararlanıyor; Filistinlilere ve onların topraklarına karşı gerçekleştirdiği terörist pratikler için Arapların ve dünyanın devamlı surette sunduğu örtüden yararlanıyor.


Paralel olarak, “İsrail”in terör eli her zaman korundu ve hükümetleri, Siyonist suçları tereddüt etmeden işledi, zira Arap ve Müslüman dünyasındaki kamuoyuna hiçbir zaman önem göstermediler.



Herkes iç meseleleriyle ve gündelik sorunlarıyla uğraşırken bugün durum nasıl?!



“İsrail”in yalnızca Filistin halkının direnişinden ve onların plan ve projelerine karşı durmasından korktuğu açıktır.


Bu yüzden bu halk, gaspçı düşmana karşı direnen bir halk olarak konumunu ve sorumluluğunu yeniden üstlenmelidir.

 

Hizbullah, El-Aksa avlusunda “İsrailli” saldırgana karşı duran Filistinlileri selamlarken, El Aksa Camii'nin ve Kudüs'ün temel ve merkezi dava olarak kalacağını ve bölgede olanların, düşmanı dikkatleri bu temel meseleden uzaklaştırma amacına erdirmeyeceğini kanıtlamak üzere, Arap ve Müslüman dünyasında Filistinlilerle geniş çaplı dayanışma kampanyası düzenlenmesi için çağrı yapar.

 

medyasafak.com