Obama ve Siyonistler, Ukraynalı neo-Nazileri destekliyor

Obama ve Siyonistler, Ukraynalı neo-Nazileri destekliyor
İsrail gazeteleri Haaretz ve Times of Israel, Cuma (28 Şubat) günü ‘Delta’ diye adlandırılan bir emekli İsrail askerinin, Ukrayna’daki Yanukoviç karşıtı mücadeleye öncülük ettiğini yazdı. Siyonislerle Nazilerin aynı madalyonun iki yüzü olduğunun ve menfur gündemlerini ilerletmek için yakın bir şekilde çalıştıklarının teyidi gerekli görülüyorsa, işte bu teyittir.

 

Crescent-online.net

 

 

Konunun yabancısı olanların kulağına tuhaf gelebilir, fakat Obama ve Siyonistler aktif olarak Ukrayna'daki neo-Nazileri destekliyor ve seçilmiş Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'i devirdikten sonra faşist gruplara yön gösteriyor. ABD ve Rusya arasındaki gerilimler de tırmanışa geçti.

 

Barack Obama, ABD'nin ve Batılı müttefiklerinin El Kaide bağlantılı teröristleri desteklediği Suriye'deki politikasına ayna tutar şekilde, demokratik yoldan seçilmiş Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'i devirmek için Ukrayna'nın neo-Nazileriyle yanyana gelmeyi seçti.

 

Bugün Obama Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, Rus askerlerinin Kırım bölgesine girmesi halinde korkunç sonuçlar yaşanacağını söyleyerek tehdit ederken, neo-Nazi çeteler hükümet ofislerini ele geçirip ateşe verdi, toplum polislerini öldürdü ve Ukrayna çapına kargaşa ve terör yaydı.

 

Bugün erken saatlerde Rusya Parlamentosu Duma, Putin'in etnik Rusları korumak ve Karadeniz'deki filonun güvenliğini sağlamak amacıyla Kırım'a asker yerleştirme talebini destekledi. Moskova asker konuşlandırıldığını doğrulamadı, ancak Katar merkezli El Cezire TV, devrik Devlet Başkanı Yanukoviç'in sığındığı Kırım'da Rus birliklerinin ve tanklarının konuşlandığını aktardı.

 

İsrail gazeteleri Haaretz ve Times of Israel, Cuma (28 Şubat) günü ‘Delta' diye adlandırılan bir emekli İsrail askerinin, Ukrayna'daki Yanukoviç karşıtı mücadeleye öncülük ettiğini yazdı. Siyonislerle Nazilerin aynı madalyonun iki yüzü olduğunun ve menfur gündemlerini ilerletmek için yakın bir şekilde çalıştıklarının teyidi gerekli görülüyorsa, işte bu teyittir.

 

İsrail gazetesi, Ukrayna'da faaliyet yürüten, aralarında birkaç emekli İsrail askerinin de bulunduğu 40 erkek ve kadından oluşan, “Meydan'ın Mavi Miğferlileri” isimli birimi de tanımladı.

 

Haberler, Ukrayna doğumlu eski İsrail askeri ‘Delta'nın, Kiev'in sokak savaşlarında kontrolü ele geçirmek için Givati piyade tugayında, İsrail'in yürüttüğü Shu'alei Shimshon keşif muharebesi sırasında edindiği deneyimi kullandığını belirtti.

 

Obama'nın tehditlerine karşın, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bir basın bülteninde Moskova'nın bölgedeki çıkarlarını koruyacağı ve Ukrayna'da yabancı destekli darbeye izin vermeyeceği söylendi.  

 

Sokak protestoları Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, Kasım ayında, Yanukoviç Rusya'yla olan yakın bağlarını korumak isteyerek Avrupa Birliği'yle entegrasyon anlaşmasını imzalamayı reddettiğinde başlamıştı.

 

Moskova'nın defalarca belirttiği ve uyardığı üzere ABD açıkça Ukrayna'nın içişlerine karıştı. Washington'ın Ukrayna'nın iç meselelerine bu şekilde karışması, YouTube'da yayınlanan dört dakikalık bir videoyla da doğrulandı. Bu videoda ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ve ABD'nin Kiev Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Ukrayna muhalefetinin hangi liderlerini hükümette görmek istediklerini tartışıyorlardı.  

 

Bir neo-con olan Nuland, Rusya'nın Ukrayna üzerindeki etkisinin altını oymak için faşistlerle ve neo-Nazi'lerle birlikte çalışmaya hazırlandı.  

 

Çev: Selim Sezer

 

medyasafak.com