İsrail, Hizbullah tehdidine karşı tatbikatlar yapıyor: “Bizi şaşırtabilecek durumdalar!”

İsrail, Hizbullah tehdidine karşı tatbikatlar yapıyor: “Bizi şaşırtabilecek durumdalar!”
Ordu kaynağı, "Hizbullah, neyin gerekli olduğunu anlayan, deneyimli bir örgüt. Hayli operasyonel deneyime sahip; iki yıldan beri Suriye’de savaşıyor. Hizbullah bizi şaşırtabilir. Biz de onu şaşırtacağız. İşte şu anda buna, bir köyün içine doğru manevra yapmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

 

 

Alahednews.com

 

İsrail'in Hizbullah'la olan meşguliyeti devam ederken, Siyonist topluluk Lübnan sınırlarında gerilimi tırmandırmayı sürdürüyor.



Jerusalem Post gazetesine göre İsrail ordusu, “Hizbullah tehdidine” karşı bir askeri tatbikat başlattı.

 

Gazetedeki yazı, "El Halil'in güneybatısındaki sarp, yeşil tepelerin üzerinde büyük beyaz kayalar bulunuyor ve bunlar, bir Filistin köyünün kurulduğu bir vadiye açılıyor” ifadeleriyle başlıyor.



Gazete daha sonra, “yaklaşan, 7. Zırhlı Tümenden subayları taşıyan İsrail jipleri konvoyu ile, tümenin seçkin keşif bölüğünden, hızlı yürüyen askerler dizisiydi” diye devam ediyor.



Bu askerlerin hepsi, Güney Lübnan'da Hizbullah kontrolündeki köylere saldırma becerisini geliştirmek amacıyla tasarlanmış bir tatbikata katılıyordu.

 

 
Varsayılan misyonları, bölüğün ve takım komutanlarının zorlu bir sahada kara hücumları gerçekleştirme becerisini test etmek ve askerlere, ölümcül Hizbullah ateşine maruz kalmadan bir köye girme becerisi kazandırmaktı.



Tatbikat, İsrail'in “iskelet tatbikat” diye adlandırdığı, sadece birlik komutanlarıyla birkaç birimin katıldığı türden bir tatbikattı.


Gazetenin yazdığına göre "7. Tümen'in gelecekteki geniş ölçekli bir çatışmada Hizbullah'a ‘nakavt yumruğu' indirmek üzere çağrılacak savaş zamanı formasyonlarından biri olması bekleniyor.”



Tümen, her ne kadar zırhlı bir yapı olarak tanımlansa da, istihbarat toplayan ve tümenin ateş gücünü yöneten uzmanlaşmış bir keşif bölüğü ile, bir dizi ilave zırhsız birimi de içeriyor.

 


Bir İsrail kaynağı ilave olarak, "Biz, güç inşası sürecindeyiz. Bir mühendislik tümeni ile, devriye gezen, gözcüler yerleştiren ve hassas ateş gücü konuşlandıran bir muharebe takviye bölüğünü bütünleştirdik” diye ekledi.



Yakınlardaki köyü ve tepelik manzarayı işaret eden kaynak, “Burası Lübnan'a çok benziyor. Çitler bile aynı renkte. Bir kuzey sahası simülasyonu yapıyoruz ve bir kısmı açık olan, bir kısmı da inşa edilen bu bölgeyi gözlemliyoruz. Bu askerlere saha bilinci aşılamak istiyoruz” şeklinde konuştu.



Bu tatbikatın ve benzerlerinin amacı, tümeni oluşturan askerler arasında ortak bir dil oluşturmak ve onları Hizbullah'la yaşanacak ani bir çatışmaya hazır hale getirmek.



Ordu kaynağı, "Hizbullah, neyin gerekli olduğunu anlayan, deneyimli bir örgüt. Hayli operasyonel deneyime sahip; iki yıldan beri Suriye'de savaşıyor. Hizbullah bizi şaşırtabilir. Biz de onu şaşırtacağız. İşte şu anda buna, bir köyün içine doğru manevra yapmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak, "Askerler, sivil nüfusla etkileşime girmeye alışmalıdır. Bu da tatbikatın parçası” diye ekledi.

 

medyasafak.com