Ukrayna’daki yeni Gladio

Ukrayna’daki yeni Gladio
Bu gerçekler, Kiev’deki darbenin nasıl örgütlenip hayata geçirildiği konusuna yeni bir ışık tuttu. ABD ve NATO’nun yönlendirmesi altında CIA ve diğer gizli servisler yıllardır neo-Nazi aktivistleri istihdam etti, finanse etti, eğitti ve silahlandırdı; bu kişiler hükümet binalarına saldırdı ve daha sonra “Ulusal Muhafız” haline getirildi.

 

 

Manlio Dinucci

 

Voltairenet.org

 

Kiev'deki darbeyi ve olaylar süresince voltairenet sütunlarında sunulan bilgileri inceleyen Manlio Dinucci, Amerika Birleşik Devletleri ve NATO tarafından onyıllardan beri kullanılan bir aygıtın bugün nasıl göründüğünü tarif ediyor: yeni bir “Gladio”, yani siyasi olguları manipüle edebilen gizli bir askeri yapı. ABD'de yayınlanan ünlü bir televizyon dizisinden alıntı yapacak olursak:  Pentagon, eylemleriniz hakkında hiçbir bilgiye sahip olduğunu kabul etmeyecektir..."

 

Onun savaş  ismi Delta. Her ne kadar, bizzat kendisinin söylediği gibi, kendini Ukraynalı olarak görmese de, “Ukrayna devrimi”nin askeri liderlerinden biri.  Miğferinin altında bir kippa giyiyor. Onun hikayesi, kendisiyle isminin açıklanmadığı bir röportaj yaptıktan ve yüzü güneş gözlükleri ve siyah bir atkının arkasında gizlenmiş, kurşun geçirmez bir yelekle kamufle olmuş halde fotoğraflarını çektikten sonra, merkezi New York'ta bulunan Yahudi basın ajansı JTA tarafından yayınlandı. [1]

 

"Delta", Dökme Kurşun Operasyonu ve Tel el-Hava mahallesindeki sivillerin katledilmesi de dahil olmak üzere Gazze'ye yönelik pek çok saldırıya katılmış Givade piyade tugayının bir üyesi olarak şehir savaşında uzmanlaşmış, eski bir İsrail ordusu askeri.  Birkaç yıldır işadamı kisvesi altında Ukrayna'da bulunuyor ve bu ülkede, başka eski İsrail askerleriyle birlikte, Gazze'de deneyimlenen şehir savaşı tekniklerinin aynılarını Kiev'de uygulayan, “Meydan'ın Mavi Miğferlileri” isimli savaş birimini oluşturmuş ve eğitmiş.

 

JTA'ya söylediğine göre onun müfrezesi emirlerini Svoboda'dan, yani yeni yüzünün arkasında neo-Nazi çizgisini koruyan bir partiden alıyor. “Delta”, haklı bir şekilde kendini neo-Nazi tehdidi altında gören Ukrayna Yahudilerini teskin etmek için ise, Svoboda'ya yöneltilen anti-semitizm suçlamasının “saçmalık” olduğunu söylüyor.

 

Ukrayna'da İsrail askeri uzmanlarının varlığı, JTA ve diğer Yahudi haber ajansları tarafından yayınlanan bilgilerle doğrulandı; bunlara göre Kiev polisiyle çatışmalarda yaralanan çok sayıda İsrailli askeri uzman, başka uygunsuz gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemek için hemen İsrail hastanelerine götürüldü. Bu tür gerçekler arasında Meydan'da bulunan ve aynı hassas tüfeklerle hem protestoculara hem de polise ateş açan (hemen hemen hepsi başından vuruldu) keskin nişancıları eğiten ve silahlandıran kişilerle ilgili olanlar da var.

 

Bu gerçekler, Kiev'deki darbenin nasıl örgütlenip hayata geçirildiği konusuna yeni bir ışık tuttu. ABD ve NATO'nun yönlendirmesi altında CIA ve diğer gizli servisler yıllardır neo-Nazi aktivistleri istihdam etti, finanse etti, eğitti ve silahlandırdı; bu kişiler hükümet binalarına saldırdı ve daha sonra “Ulusal Muhafız” haline getirildi.

 

Kısa süredir internette dolaşan fotoğraf belgeleri, Neo-Nazi Uno-Unso örgütünden genç Ukraynalı aktivistlerin 2006 yılında Estonya'da NATO eğitmenleri tarafından şehir savaşı teknikleri ve sabotaj ve saldırı amaçlı patlayıcı kullanımı konusunda eğitildiklerini gösteriyor. [2] NATO, Soğuk Savaş yıllarında da kod adı “Gladio” olan yasadışı “perde arkası” paramiliter yapıyı şekillendirerek aynısını yapıyordu.  [3] İtalya'da da aktiflerdi ve Camp Darby'de (Pisa yakınlarındaki bir ABD askeri üssü) ve diğer bölgelerde, saldırılar düzenlemek ve olası bir darbe gerçekleştirmek amacıyla neo-faşist grupları eğitiyorlardı.  Benzer bir paramiliter yapı, İsrailli uzmanların da kullanılmasıyla Ukrayna'da da yaratıldı ve bugün işliyor.

 

Ancak eğer NATO Ukrayna askeri hiyerarşisinin zirvesindeki kişilerin önemli bir bölümüyle bağlantılı olmasaydı, yıllardır onları NATO Savunma Okulu'nda eğitip “barış operasyonları”nda tatbikat yaptırmasaydı, darbe başarılı olamazdı. Resmi ağın altında gizli bir ağın inşa edildiğini de tahmin etmek zor değildir. Bu nedenle Ukrayna silahlı kuvvetleri, darbe gerçekleşirken NATO'nun “tarafsız kalma” talimatına uydu. Silahlı kuvvetlerin yönetimi bundan sonra, Svoboda adını alan Nasyonal Sosyalist Parti'nin eş kurucusu olan ve Ulusal Savunma Komitesi sekreteri haline gelecek olan Andriy Parubiy ile, yine Svoboda'yla bağlantılı olan ve Savunma Bakanlığına atanan Amiral Igor Tenjukh tarafından  ele geçirildi.

 

Güvenilmez olan subayların tasfiyesi (veya ortadan kaldırılması) sürecinin şimdiden başladığına şüphe yoktur. Ve bunlar olurken Ukrayna'yı de facto ilhak etmiş olan NATO, Kırım referandumunu “yasadışı ve gayrimeşru” ilan etti.

 

 

Notlar

 

[1] “Camouflaged Israeli soldiers on Maidan Square” [“Meydan'da kamufle olmuş İsrail askerleri”], Voltaire Network, 3 Mart 2014.

[2] “Maidan activists trained by NATO in 2006”, [“Meydan aktivistleri 2006'da NATO tarafından eğitildi”], Çev: Alizée Ville, Voltaire Network, 7 Şubat 2014.

[3] Bkz:: Daniele Ganser, NATO's Secret Armies: Operation GLADIO and Terrorism in Western Europe, [“NATO'nun Gizli Orduları: Operasyon GLADIO ve Batı Avrupa'da terörizm”, 2005, Frank Cass, London ve New York.

 

Çev: Selim Sezer

 

medyasafak.com