İslam İnkılâbı Rehberi: ABD’nin Çekilişi Irak İçin Büyük Başarıdır

İslam İnkılâbı Rehberi: ABD’nin Çekilişi Irak İçin Büyük Başarıdır
“Irak’taki Amerikan güçlerinin bütünüyle çekilmesi Irak hükümetinin direnişi sayesinde ve ülkedeki kolektif ve milli iradeyi yansıtarak kazanılmış büyük bir başarı ve önemli bir hadisedir.”
ABD’nin Çekilişi Irak İçin Büyük Başarıdır

İslam İnkılâbı Rehberi Ayetullah Hamenei, Irak Başbakanı Nuri Maliki ile Pazartesi günü Tahran’da yaptığı görüşmede Amerikan güçlerinin bütünüyle çekilmesinin Iraklılar tarafından gerçekleşen büyük bir başarı ve önemli bir hadise olduğunu söyledi.

İmam Hamenei söz konusu görüşmede “Irak’taki Amerikan güçlerinin bütünüyle çekilmesi Irak hükümetinin direnişi sayesinde ve ülkedeki kolektif ve milli iradeyi yansıtarak kazanılmış büyük bir başarı ve önemli bir hadisedir” dedi.

Ayetullah Hamenei Arap Ligi Zirvesi’nin Bağdat’ta gerçekleştirilmiş olmasını da Irak’ın egemenliğinin diğer bir işareti olarak değerlendirdi.

Devrim Lideri, “Bazı taraflar Irak’ın Arap dünyasının parçası olmadığını göstermek için büyük gayret gösterdiler, fakat Arap Ligi Zirvesine ev sahipliği yapmakla, bugün Irak bu ligin başında ve Irak başbakanı da bu ligin lideri konumunda bulunuyor” ifadelerini kullandı ve “Irak halkının geleceği hâlihazırdaki durumundan daha aydınlık olacaktır” diye de ekledi.

medyasafak