Binlerce Uluslararası Gladyo Savaşçısı Ürdün-Suriye Sınırına Dayandı / Şam Bombalamalarının Ardında Suud ve Katar Var

Binlerce Uluslararası Gladyo Savaşçısı Ürdün-Suriye Sınırına Dayandı / Şam Bombalamalarının Ardında Suud ve Katar Var
12.000'i aşkın uluslararası özel operasyon komandosu, Suriye'nin Ürdün sınırında 15 Mayıs'taki tatbikata hazırlanıyor.
Binlerce Uluslararası Gladyo Savaşçısı Ürdün-Suriye Sınırına Dayandı / Şam Bombalamalarının Ardında Suud ve Katar Var

 

Medyasafak / Özel

 

Siyonist rejimin istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Debka sitesi Şam’da meydana gelen ölümcül terör saldırılarının ardından, Beşşar Esed’in elit Cumhurbaşkanlığı Muhafız Birliğini 10 Mayıs itibariyle başkentte konumlandırdığını belirtti. Aynı kaynak, 17 ülkeye mensup 12.000’den fazla özel harekât savaşçısının da ülkenin güneydoğusundaki Suriye sınırının Ürdün tarafında pozisyon aldıklarını, bunlar arasında ABD ve diğer NATO ülkeleriyle Suudi Arabistan ve Katar da bulunduğunu ve “Aç Aslan” ismi verilen bir tatbikat planlandığı haberini veriyor.

Debka’nın analizinde Suriye cumhurbaşkanına uygulanan Batı ve Arap baskısıyla, kendisinin ülkeyi iç savaştan koruma refleksiyle istifaya zorlandığı, bu baskının ise iki kanal üzerinden yürütüldüğü itiraf ediliyor. Bunlardan birincisini ABD, Fransa, İngiltere, Kanada ve diğer NATO üyeleriyle Suud, Katar ve Ürdün özel birliklerinin 15 Mayıs’ta başlayacak geniş kapsamlı 10 günlük bir tatbikat amacıyla Ürdün’ün Suriye sınırında toplanması oluşturuyor.

Uzmanlar bu tatbikatın Amerikan Özel Operasyonlar Komuta Merkezi tarafından yola koyulduğunu ve tatbikatın Obama’nın İran’ın İslami liderlerine, Esed’e ve bunların Moskova’daki müttefiklerine mesajı ve Suriye’deki zulmü durdurmak için hiçbir şey yapmadığı eleştirisini dillendiren Arap ve Batılı şikâyetlere cevap mahiyetinde olduğunu kaydediyorlar.

Aynı kaynaklar, Esed’i sıkıştırmak için ikinci yol olarak, başkentin şiddetli ve kanlı bombalı saldırı dalgasıyla hedeflendiğini ve bu saldırıların arkasında Arabistan ve Katar’ın öncülük ettiği Fars Körfezi emirliklerinin olduğunu belirtiyorlar. Debka’ya göre bu güçler sürece istihbarat desteği veren Türkiye tarafından geçtiğimiz günlerde ilk kez bir araya getirilmiş. Böylece Esed’e karşı uygulanan askeri baskıya terör seçeneği de eklenmiş oluyor.

Debka sitesi, Ürdün-Suriye sınırındaki uluslararası operasyon birimleriyle Şam’daki son bombalamalar arasındaki ilişkinin resmen itiraf edilmediğini, bununla birlikte Şam ve Katar istihbaratının bu bombalamalarda yer almış olmaları durumunda, Ürdün’deki özel operasyon birimlerinin de resme dâhil oldukları tahmin edilebilir, yorumunu yapıyor.

medyasafak