Ebu Merzuk: İran'a haksızlık edilmemeli / Direniş kapasitesinin önemli bölümü İran kaynaklı

Ebu Merzuk: İran'a haksızlık edilmemeli / Direniş kapasitesinin önemli bölümü İran kaynaklı
Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk Al-Monitor'a verdiği röportajda "İran'a karşı haksızlık etmemeliyiz. Ayrıca şunu da belirteyim ki direnişin son savaştaki ve bir öncekindeki kapasitesinin esaslı bir kısmı İran yardımları kökenliydi" dedi.

 

 

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk Al-Monitor'a verdiği ve 15 Eylül'de yayınlanan röportajda "Katar'ın Müslüman Kardeşler üyelerini ihraç etme kararının Katar ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin değişmesiyle ilgili olduğunu ve bu ülkenin Hamas liderlerine yaptığı ev sahipliğini etkilemeyeceğini tahmin ettiğini" söyledi.

 

Ebu Merzuk kendisine yöneltilen "Hamas Mısır sınırındaki tünellerin yok edilmesi ve İran desteğinin kesilmesi sonrasında roket stokunu nasıl yenileyecek?" şeklindeki bir soruya da şu yanıtı verdi:

 

"İran'a karşı haksızlık etmemeliyiz. Savaş sırasındaki duruşunun direniş ve halkın yanında olduğunu düşünüyorum. Ayrıca şunu da belirteyim ki direnişin son savaştaki ve bir öncekindeki kapasitesinin esaslı bir kısmı İran yardımları kökenliydi. Bu nedenle İran'ın pozisyonunun olumlu olduğunu ve bunun için teşekkürü hak ettiğini söylemeliyiz. Direnişin nasıl tekrar silahlanacağına gelince, herkes çok iyi biliyor ki her zaman silah elde etmeyi ve işimizi yürütmeyi başarmışızdır. Bunun için endişeye mahal yok."

 

 

www.medyasafak.net