Suudi ve Katar Medyası Güç Mücadelesi İçinde

Suudi ve Katar Medyası Güç Mücadelesi İçinde
Suudi haber kanalı El-Arabiya’nın Doha’da askeri darbe olduğuna dair doğrulanmamış haberiyle birlikte tırmanan Suudi Arabistan – Katar arasındaki tansiyonun yeni boyutları ortaya çıktı.

Suudi ve Katar Medyası Güç Mücadelesi İçinde

Suudi haber kanalı El-Arabiya'nın Doha'da askeri darbe olduğuna dair doğrulanmamış haberiyle birlikte tırmanan Suudi Arabistan – Katar arasındaki tansiyonun yeni boyutları ortaya çıktı.

Bağımsız kaynaklarca doğrulanmamış bir haberde El-Arabiya yüksek rütbeli askerlerden bir grup Katar Kralı Şeyh Hamad bin Halife al-Thani'nin yönetimine karşı başkaldırdıklarını bildirdi.

Suudi haber kanalına göre, darbe girişi olaya karışan askerlerin yakalanmasıyla bastırıldı ve Amerikan helikopterleri Katar Emiri ve karısını bilinmeyen bir yere naklettiler.

Hikâye yayınlandıktan bir süre sonra Al-Arabiya haberi kanalın internet sitesinden kaldırdı.

Press TV El-Arabiya ve Katar destekli El-Cezire ile bağlantı kurdu ancak açık bir yanıt alamadı.

2011 yılında El-Arabiya'nın hatayla benzer bir darbe haberi daha yayınlamış olduğuna dair spekülasyonlar var.

Katar Emiri 1995 yılında babasına karşı darbe yaparak iktidarı ele geçirmişti.

Doha ile Riyad arasındaki tansiyon birkaç aydır giderek yükseliyor. Bu gerginlik, Katar Emiri Şeyh Hamad bin Casim'in Katar askerlerini Suudi Arabistan'ın petrol kaynaklarının bulunduğu doğu bölgesini işgal etmeye çağıran bir ses kaydının ortaya çıkmasından sonra baş göstermişti.

medyasafak