Hizbullah'ın son operasyonu Siyonist basında nasıl yankılandı?

Hizbullah'ın son operasyonu Siyonist basında nasıl yankılandı?
Hizbullah'ın Şebaa Çiftliklerinde gerçekleştirdiği son operasyon İsrail medyasında yankılanmakta gecikmedi.

 

 

Hizbullah'ın Şebaa Çiftliklerinde gerçekleştirdiği son operasyon İsrail medyasında yankılanmakta gecikmedi.

 

 

Times of Israel: Sesli Mesaj

 

Times of Israel baş sayfasında şöyle yazdı: "Salı günü Lübnan sınırındaki İsrail devriyesini hedef alan patlayıcılar Hizbullah'ın İsrail'e gönderdiği mesaj serisinin başka bir örneğiydi. Mesaj şu: İsrail'in Lübnan ya da Suriye sınırlarında neden olduğu tüm kayıplara cevap verilecek. Bu seferki mesaj ise yüksek sesli ve açıktı. Hizbullah'ın olayı üstlenişi de saldırının nedeniydi..."

 

 

Ynet: Hizbullah hedeflerine ulaştı

 

Ynet ise şöyle yazdı: "Bombanın yerleştirildiği bölge ilerde de göreceğimiz gibi önemli. Hizbullah'ın uzaktan kumandayla patlattığı bombalar her yerde geride parmak izlerini bıraktı. Saldırının arkasındaki hedefler de apaçık. İntikam ile Hizbullah ve Lübnan hükümetinin Şebaa çiftliklerinin Lübnan toprağı olduğu iddiasını sağlamlaştırmak."

 

 

Arutzsheva: Kontrolü kaybediyoruz

 

Arutzsheva ise şöyle yazmış: "Güvenlik kaynakları İsrail Radyosuna Çarşamba günü yakın gelecekte kuzeyde yeni bir çatışmanın baş gösterebileceği ve son saldırının İsrail ordusunun sınır boylarında hakimiyeti kaybettiğine işaret olabileceği uyarısında bulundular."  

 

 

Jerusalem Post: Hizbullah sessizliğini bozdu

 

J. Post "Bombaların bölgeye daha önce yerleştirildiğini ve Hizbullah komutanlarının Salı günü bunları aktif hale getirme kararı verdiğini yazdı ve İsrail'in Hizbullah ile daha fazla gerginlik yaratmak istemediğini, bununla birlikte bu yaz Hamas ve 2006'da Hizbullah karşısında gördükleri gibi tek bir hadisenin bile savaşa dönüşebileceğini" kaydetti.

 

Gazete Hizbullah'ın yeni yaklaşımını "sessizliği kırmak" olarak tanımladı.

 

Gazete "Hizbullah'ın kendisini Lübnan halkının koruyucusu olarak gördüğünü ve artık İsrail'den gelecek her saldırıya karşılık verme kararı alarak oyunun kurallarını değiştirdiğini, sadece cevap da vermekle kalmayıp bunu açıkça üstlendiğini ve modern silahlarına ve 100.000 füzelik cephaneliğine güvenerek gerektiğinde uzun bir süre İsrail karşısında onu yıpratacak kadar durabileceğine inandığını" da vurguladı.

 

 

www.medyasafak.net