Rusya: İstanbul Zirvesi Barışçı Çözüme Aykırı

Rusya: İstanbul Zirvesi Barışçı Çözüme Aykırı
Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından Pazartesi günü yayınlanan bildiride “İstanbul’da dillendirilen, silahlı muhalefete doğrudan askeri ve lojistik yardım sevki noktasındaki vaat ve niyetler Suriye’deki iç çatışmaya barışçıl çözüm sağlanması amacıyla çok açık bir şekilde çelişmektedir” deniliyor
Rusya: İstanbul Zirvesi Barışçı Çözüme Aykırı

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından Pazartesi günü yayınlanan bildiride “İstanbul’da dillendirilen, silahlı muhalefete doğrudan askeri ve lojistik yardım sevki noktasındaki vaat ve niyetler Suriye’deki iç çatışmaya barışçıl çözüm sağlanması amacıyla çok açık bir şekilde çelişmektedir” deniliyor.

Rusya’nın bu açıklamasının İstanbul’da 1 Nisan’da düzenlenen “Suriye’nin Dostları” toplantısından bir gün sonrasına gelmesi dikkat çekti. Bu toplantıda 70 Batılı ve Arap ülkesinden dışişleri bakanı bir araya gelmişti. Toplantıların ilki ise 24 Şubat’ta Tunus’ta yapılmıştı.

Toplantının ardından yayınlanan bildiride Suriye Ulusal Konseyi’nin Suriye halkının “meşru temsilcisi” olarak tanındığı ilan edilmiş, öte yandan Şam bu konferansı kınayarak “Suriye’nin düşmanlarının” toplantısı olarak nitelendirmişti.

Suriye Ulusal Konseyi, rejim karşısında savaşan silahlı güçlere maaş bağlanacağı haberini de verdi. 

medyasafak