FHKC'nin Kudüs'te vurduğu Siyonist okulun bilinmeyen özellikleri

FHKC'nin Kudüs'te vurduğu Siyonist okulun bilinmeyen özellikleri
Batı Kudüs'ün Har Nov adı verilmiş bölgesindeki bu merkezin 30 bin dindar Haredim Yahudisi tarafından işgal edildiğini belirtmemiz gerekiyor. Bu bölge 1948 yılında Siyonist çetelerin katliam yaptığı Deyr Yasin köyü üzerinde kurulmuştur. Siyonistlerin bu ünlü ve korkunç katliamında kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere yüzlerce Filistinli şehid edilmiş, kadınların karınları deşilmiş ve çocuklar yanan fırınlara atılmıştı.

 

 

Alahednews

 

 

- Harav Yeşiva herhangi bir dini okul ya da İsrail ordusu için haham yetiştiren bir kolejden ibaret olmayıp Siyonist dini hareketin sembolüydü. Sözde İsrail devletinin kurucularının ve "Yahudiler için bir ulusal bir yurt" rüyasını görenlerin tarihinin simgesiydi.

 

- Bu merkez 1924 yılında Başhaham Rav Avraham Cook tarafından Tevrat'ı öğretmek ve dini liderler mezun etmek amacıyla kurulmuştu. Bu kişi Siyonistlerin Filistin toprağına yerleşmesinin ilk savunucularındandı. Bu okul Rosh Yeşiva ve Avraham Şhapiro gibi bir grup aşırılıkçı haham tarafından yönetilmektedir.

 

- Bu merkez politik liderler yetiştirme işine ağırlık vermektedir ve Yahudi Siyonizmine doğrudan bağlıdır. Siyonist entelektüellerin ve liderlerin Tevrat öğrenmesi için kurulmuştur. Burası aşırılıkçı liderlerin mezun edilmesi, yeni yerleşim birimleri inşası çağrısı yapmak, Filistinlilerden nefret ve Aksa Camii'nin bölünmesine çalışmakla öne çıkmıştır.

 

- 6 Mart 2008 tarihinde Filistinli direnişçi Ala Ebu Deym burada bir operasyon gerçekleştirmiş, 8 Siyonisti öldürüp 30'dan fazlasını da yaralamıştı.

 

- 18 Kasım 2014'te de iki Filistinli direnişçi Ghassan ve Uday Ebu Cama yeni bir kahramanca operasyon gerçekleştirmiş, 4 İsrailli haham ve 1 polisi öldürüp 7 işgalciyi de yaralamıştır.

 

- Batı Kudüs'ün Har Nov adı verilmiş bölgesindeki bu merkezin 30 bin dindar Haredim Yahudisi tarafından işgal edildiğini belirtmemiz gerekiyor. Bu bölge 1948 yılında Siyonist çetelerin katliam yaptığı Deyr Yasin köyü üzerinde kurulmuştur. Siyonistlerin bu ünlü ve korkunç katliamında kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere yüzlerce Filistinli şehid edilmiş, kadınların karınları deşilmiş ve çocuklar yanan fırınlara atılmıştı.

 

www.medyasafak.net