"Bilderberg’in Gündeminde Suriye’de Rejim Değişikliği Var"

"Bilderberg’in Gündeminde Suriye’de Rejim Değişikliği Var"
"Suriye Ulusal Geçiş Konseyi başkanı Besma Kodmani’nin Bilderberg’in 2012 toplantısında hazır bulunuşu, bu konferanstaki elit simsarların Başkan Esed’i devirerek yerine NATO dostu bir yönetim kurma çabalarını tartıştıklarını gösteriyor açıkça."
Bilderberg’in Gündeminde Suriye’de Rejim Değişikliği Var

Paul Joseph Watson

 

Global Research

 

Suriye Ulusal Geçiş Konseyi başkanı Besma Kodmani’nin Bilderberg’in 2012 toplantısında hazır bulunuşu, bu konferanstaki elit simsarların Başkan Esed’i devirerek yerine NATO dostu bir yönetim kurma çabalarını tartıştıklarını gösteriyor açıkça.

Kodmani, İstanbul’da üslenen bir grup Suriyeli muhalif grubun oluşturduğu Suriye Ulusal Konseyi’nin dış ilişkiler sorumlusu. Bu nedenle de Bilderberg toplantısında eski Amerikan dışişleri bakanı ve savaş suçlusu zanlısı Henry Kissenger, savaşçı şahin Richard Perle ve Obama’lı Beyaz Saray’ın ulusal güvenlik danışmanı Thomas E. Donilon ile bir araya geldi.

Beyaz Saray’daki görevi sırasında sayısız savaş gören Kissenger sözde insani müdahalelerin sıkı bir taraftarı. Kissenger, Albay Kaddafi’nin geçen sene devrilmesinden önce de ABD’nin Libya’yı karadan işgal etmesini savunuyordu.

Geçen sene İsviçre’de gerçekleşen Bilderberg zirvesinde de üyeler Libya’daki savaşı yaymayı tartışmıştılar. Dört ay sonra ise Kaddafi öldürüldü ve ülke NATO destekli isyancıların ve Libya Geçiş Konseyi’nin eline geçti.

Kodmani dünya sisteminin sevgilisi, daha önce The New York Times’da Esed’in devrilmesi yönünde yazılar yazmıştı. Son birkaç ay içinde ise giderek sertleşti ve NATO müdahalesi savunmacılığını arttırdı. Ocak ayında “yerel direnişin daha da askerileşmesi ve dış müdahale” çağrısı yaparak Suriye’yi İsrail ile ittifak kurmaya davet etmişti.

Suriye karşısındaki uluslararası toplumun tepkisi son birkaç haftadır, özellikle de faturası Esed güçlerine kesilen geçen haftaki Hula katliamının ardından iyice yoğunlaştı. Hula’daki görgü tanıklarıysa çoğu kadın ve çocuk 108 kişinin öldürüldüğü bu katliamın muhalif militanlar tarafından yapıldığını söylüyorlar.

Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Hula katliamının askeri müdahale için uluslararası bir uzlaşıya varılmasında bir enstrüman olarak kullanılacağını söyledi. Danimarkalı üniversite öğrencilerine yaptığı konuşmada “Geçen her gün askeri müdahale argümanını güçlendiriyor” demişti.

Bunu ABD’nin BM temsilcisi Susan Rice bir BM Güvenlik Konseyi toplantısından sonra daha sert bir şekilde dillendirmişti. Rice, “Konsey’in ve uluslararası toplumun üyelerinin elinde, Annan Planı ve bu Konsey’in otoritesi dışında eyleme geçmeye hazır olup olmadıklarını düşünme seçeneği var” dedi.

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Leon Panetta Obama yönetiminin Suriye’ye askeri bir saldırı için Kongre’nin onayını almayacaklarını söyledi.

Geçen senenin haziran ayında da Başkan Obama Libya’daki bir askeri müdahale için Kongre onayının alınması kanununu kibirlice reddetmiş ve “Kongre’nin sorularını bile cevaplamak zorunda değilim” demişti.


medyaşafak