2015 yılında Siyonist rejimi bekleyen 10 tehdit

2015 yılında Siyonist rejimi bekleyen 10 tehdit
Siyonist Maariv gazetesinden askeri analist Aamir Rbaburt yazdığı makalesinde 2015 yılında Siyonist rejimi tehdit edecek olan başlıca tehditlere değindi:

 

 

 

Siyonist Maariv gazetesinden askeri analist Aamir Rbaburt yazdığı makalesinde 2015 yılında Siyonist rejimi tehdit edecek olan başlıca tehditlere değindi:

 

 

"Golan'dan yapılacak olan El Kaide ve IŞİD saldırıları

 

Pek çok etkenin kombinasyonu sonucu Kuzey Cephesinin önümüzdeki sene tutuşması bekleniyor. Golan'daki El Kaide varlığı giderek artıyor.

 

Lübnan ile karşılaşma

 

Hizbullah, 2006 yılından bu yana İsrail içindeki her noktayı hedefleyebilecek askeri savaş başlığı kapasitesini geliştirmeyi sürdürüyor. Bunlar arasında GPS sistemiyle kontrol edilen ve 700 kilogramdan fazla patlayıcı madde taşıyan füzeler de var. Bu füzeler El Khdiera'daki elektrik merkezi ve savaş bakanlığı binaları gibi stratejik İsrail hedeflerini vurabilecek kapasitedeler.

 

Kuzeyde başlayacak bir yüzleşmede Hizbullah  savaş başlar başlamaz Kuzey'deki yerleşim yerlerine sızma operasyonlarına paralel olarak ağır ve etkili bir bombardıman yapmaya çalışacak.

 

İsrail'de ve Batı Şeria'da ateşli silah ve bıçak saldırıları

 

2014 yılında Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yükselişe geçen saldırıların keskin bir şekilde artması bekleniyor. Bununla birlikte 3. İntifada ihtimali hala az.

 

Hamas ile Gazze'de yeni bir çatışma ihtimali

 

2015 yılında Hamas ile tekrar savaşa girme ihtimali "az" ve "orta seviye" arasında bir yerlerde.

 

Kaçırma operasyonları

 

Tüm Filistinli taraflar İsrail askerleri ve yerleşimcilerin kaçırılmasını meşru görmede birleşiyor. Bu Filistinli mahkumların serbest bırakılması için bir yol olarak gözüküyor. Bu nedenle bu önümüzdeki sene ciddi bir ihtimal.

 

İran'ın füzeleri

 

İsrail, Batılı ülkelerin İran'ın nükleer programı karşısında teslim olması durumunda Ağustos ayında zor bir karar almak zorunda kalabilir: İran'a saldırmak ya da nükleer bir İslam Cumhuriyeti'ne teslim olmak.

 

Petrol boru hatları meselesi

 

İsrail, çevreci örgütlerle yaşanan problemler nedeniyle petrol boru hatlarını Tamar bölgesinde denizle kara arasında hangi noktaya kuracağı kararını veremedi.

 

İnternet bağlantısı

 

İsrail'in  çöl bir ada ve dünya ile tüm bağlantısı Akdeniz'in altından geçen kablolarla sağlanıyor. Bu kablonun kesilmesi düşünmemiz gereken bir senaryo.

 

Siber saldırı

 

Siber alan kendine mahsus kuralları ve problemleri olan yeni bir savaş meydanı. 2015 yılında bu komplike savaşın bir tarafı olmaya hazırlanmalıyız.

 

Yeraltı sızmaları

 

Bu senaryo Savunma Sütunu operasyonundan sonra kabusa dönüştü. Gazze'de düzinelerce tünel keşfettik ve Güney ve Kuzey Cephelerinde de benzerleri olabilir."

 

 

www.medyasafak.net