Obama’nın IŞİD’e karşı “sahte savaşı”: IŞİD, ABD ve müttefikleri tarafından korunuyor

Obama’nın IŞİD’e karşı “sahte savaşı”: IŞİD, ABD ve müttefikleri tarafından korunuyor
Bu konvoy Irak’a Haziran 2014’te girmişti. Askeri bir açıdan bakıldığında, hiçbir etklili uçaksavar kapasitesi bulunmayan bir IŞİD konvoyunu ortadan kaldırmak için ne gerekirdi? Eğer IŞİD birliklerini ortadan kaldırmak isteselerdi, Haziran ayında Suriye’den Irak’a girmek için çölü geçtikleri sırada Toyota pikap kamyonetlerden oluşan konvoylarına “halı” bombası atabilirlerdi.

 

 

Prof. Michel Chossudovsky

 

Global Research

 

 

Ağustos 2014'ten beri ABD Hava Kuvvetleri, 19 ülkeden oluşan bir koalisyonun desteğiyle, Suriye'ye ve Irak'a karşı kesintisiz olarak, ‘İslam Devleti' müfrezelerinin hedef alındığı varsayılan yoğunlaştırılmış bir hava kampanyası yürüttü.   

 

Defense News'e göre Ağustos 2014'ten Ocak 2015 ortasına kadar 16 binden fazla hava saldırısı gerçekleşti. Hava saldırılarının yüzde altmışı, gelişmiş jet uçaklarının ve bombalama kapasitelerinin kullanılmasıyla ABD Hava Kuvvetleri tarafından düzenlendi.   (Aaron Mehta, “A-10 Performing 11 Percent of Anti-ISIS Sorties”  [“Anti-IŞİD sortilerinin yüzde 11'ini A-10 gerçekleştiriyor”]. Defense News, 19 Ocak 2015.)

 

Hava saldırıları medya tarafından gelişigüzel bir şekilde, Suriye ve Irak'a yönelmiş bir topyekün savaş eylemi olarak değil, “yumuşak” bir terörizmle mücadele operasyonunun parçası olarak tasvir edildi.  

 

Sayısız sivil ölümleriyle sonuçlanan bu geniş kapsamlı hava kampanyası, ana akım medya tarafından rutin biçimde, olduğundan farklı aktarıldı. Dış İlişkiler Konseyi'nden ulusal güvenlik araştırmacısı Max Boot'a göre  ”Obama'nın Suriye ve Irak'taki stratejisi işlemiyor… [çünkü] ABD'in IŞİD'e yönelik bombalama kampanyası kaydadeğer oranda sınırlandırılmıştır”.  (Newsweek, 17 Şubat 2015, vurgular bize ait).

 

Amerikalılar, “İslam Devleti”nin ABD ordusunun karşısında yer alan ve Batı Medeniyeti'ni tehdit eden müthiş bir güç olduğuna inanmaya yönlendiriliyorlar. Medya haberleri iğneli bir şekilde, ABD Hava Kuvvetleri'nin başarısız olduğunu ve Obama'nın Amerika'nın “dış düşmanıyla” etkili bir şekilde mücadele etmede “eylemlerini toparlaması gerektiğini” söylüyor.

 

CFR'den Max Boot'a göre yanıt, askeri tırmanıştır: gereken şey, başkanın “faaliyetlerinin üzerindeki sınırlamaları gevşetip daha fazla savaş uçağı, askeri danışman ve özel harekat kuvvetleri göndermek”tir. (Aynı yerde)

 

Hava kampanyasında ne tür uçaklar kullanılıyor? F-16 Avcı Uçağı,  F-15E Strike EagleA-10 Warthog ve elbette F-22 Raptor taktik savaş hayalet uçağı.

 

Okuyucularımız için sorular

 

Neden ABD Hava Kuvvetleri, başlangıçta konvansiyonel küçük silahlarla ve birinci sınıf Toyota pikap kamyonetlerle donanmış olan “İslam Devleti”ni temizleyemedi?

 

En  başından itibaren hava kampanyası, IŞİD'e karşı DEĞİLDİ. Kanıtlar, hedefin “İslam Devleti” olmadığını, tam tersi olduğunu teyit ediyor.

 

Hava saldırıları, Irak ve Suriye'nin ekonomik altyapısını tahrip etmeyi amaçlıyor.

 

Okuyucularımızdan, “İslam Devleti”ne ait pikap kamyonetlerden oluşan konvoyun Irak'a girişini ve iki ülkeyi ayıran 200 km'lik uçsuz bucaksız çölü geçişini gösteren resim üzerine dikkatle düşünmelerini istiyoruz.

 

Bu konvoy Irak'a Haziran 2014'te girmişti.

 

Askeri bir açıdan bakıldığında, hiçbir etklili uçaksavar kapasitesi bulunmayan bir IŞİD konvoyunu ortadan kaldırmak için ne gerekirdi?

 

Askeri meselelere dair bir anlayış olmadığında da, sağduyu galip gelir.

 

Eğer “İslam Devleti” birliklerini ortadan kaldırmak isteselerdi, Haziran ayında Suriye'den Irak'a girmek için çölü geçtikleri sırada Toyota pikap kamyonetlerden oluşan konvoylarına “halı” bombası atabilirlerdi. 

 

Bu yanıt son derece açık, ancak tek bir ana akım medya kuruluşu bile bunu kabul etmedi.

 

Suriye-Arap Çölü açık bir bölgedir. Birinci sınıf savaş uçaklarıyla (F15, F22 Raptor, F16) bu, –askeri bir bakış açısından–  “çocuk oyuncağı”, hızlı ve etkili bir cerrahi operasyon olur, “İslam Devleti” konvoyları birkaç saat içinde ortadan kaldırılırdı.

 

Tersine, tanık olduğumuz şey, altı ay boyunca hava saldırıları ve bombalamaların kesintisiz olarak devam etmesine rağmen terörist düşmanın zarar görmeden kalmış gibi görünüyor olması oldu.

 

(Bir karşılaştırma yapmak gerekirse, NATO'nun 1999 yılında Yugoslavya'ya düzenlediği bombalama saldırıları yaklaşık üç ay [24 Mart-10 Haziran 1999] sürmüştü.)

 

Ve bizden, “İslam Devleti”nin ABD'nin liderlik ettiği 19 ülkeden oluşan güçlü bir askeri koalisyon tarafından yenilgiye uğratılamadığına inanmamız isteniyor.

 

Hava kampanyasının amacı, “İslam Devleti”ni ortadan kaldırmak değildi.

 

Terörle mücadele emri bir kurgudur. Amerika, “terörizm destekçisi devletler” içinde bir numaralı olanıdır.  

 

İslam Devleti”, ABD ve müttefikleri tarafından korunduğu gibi, aynı zamanda İsrail'in ve Washington'un Fars Körfezi'ndeki müttefiklerinin de desteğiyle, ABD-NATO tarafından eğitilmekte ve finanse edilmektedir.

 

www.medyasafak.net